Публикация

Безплатни прегледи за разширени вени в Медицински център-1 в Пловдив

Сега е най-подходящият момент за оперативно лечение на венозни заболявания твърди швейцарският специалист д-р Петър Илиев


Безплатни прегледи за разширени вени ще извършва от 20 до 24 януари в Медицински център-1 в Пловдив известният швейцарски лекар д-р Петър Илиев. Пациентите, които искат и имат нужда да се консултират с него, трябва да си запишат предварително час на тел: 032/ 644-222. Не е необходимо направление от личния лекар.

„Добре е да донесат със себе си, ако имат предишни изследвания, снимки, ехографии и епикризи, за да имам възможност да проследя проблема по-детайлно. Прегледът е напълно безплатен, продължава около 15 - 20 минути, през които правя пълна диагностика, включително и с ехограф. След това уточнявам и поставям диагнозата. Давам препоръките си за лечение при всеки консултиран пациент”, обясни флебологът.

От разширени вени страда всеки трети българин. Обикновено се смята, че това е заболяване на жените над 30-годишна възраст. От него обаче не са пощадени и мъжете. Освен обездвижването и до голяма степен наднормените килограми венозните заболявания са предопределени още и наследствено. Лечението на разширените вените не бива да бъде отлагано, тъй като те могат да прераснат във флебит, който на свой ред да доведе до тромбоза.

В началото може да се използват различни препарати венотоници. Те се предписват от флеболога и се приемат като таблетки. При по-напреднало заболяване най-доброто лечение е оперативното. Микрохирургична интервенция с продължителност от половин до един час и решава проблема с разширените вени. Прави се с локална упойка, както при стоматолога. Операцията е безболезнена за пациента, увери д-р Илиев.

Сънародникът ни, който живее и работи в Швейцария от 1970 г., вече е въвел този вид хирургия и у нас. Той е специалист по лазерно лечение на съдовете и член на Швейцарския съюз на лекарите специалисти по венозни заболявания. От 1985 г. има частна амбулатория за лечение на съдови заболявания в Базел. Преди това е бил главен лекар на първата швейцарска клиника по венозни заболявания в Кройцлинген. Член е на Швейцарския и Германския съюз на лекарите-специалисти по съдови заболявания.

Заедно с още 10 свои колеги той усъвършенства метода на д-р Мюлер за микрохирургично опериране на вените, който води до сензационни резултати в сравнение с класическата хирургия. След интервенцията се поставя специална превръзка и пациентът веднага се връща към всекидневните си задължения, без да лежи в болница.

Коментари