Публикация

Какво знаем за децата?

​Ако внимателно наблюдаваме малките деца наистина ще видим, че те са винаги заети и силно мотивирани да играят на игри, които им харесват.


Ако внимателно наблюдаваме малките деца наистина ще видим, че те са винаги заети и силно мотивирани да играят на игри, които им харесват. Без значение дали играят с други деца или ровят сами в пясъка, дали момиченцата правят сърмички от кал и листа, а момченцата събират картички от кроасани и трупат богатства, децата са ангажирани в играта и винаги измислят поводи да са щастливи. Всеки, който е имал около себе си деца знае и това, че когато искат нещо, те го искат с цялата си душа и правят всичко, което е по силите им, за да го постигнат. 

Виждали сте “малките слънчеви зайчета” в грейналите очи на щастливото дете, което е постигнало нещо значимо за себе си! То е усмихнато, весело и оптимистично, защото само е прочело буквите от рекламата или защото е открило, че в магазина може да пазари и го възприемат като важен клиент. То знае, че го обичат, че е оценено позитивно за тези си действия и има потенциал да преодолее трудностите. От него струи енергия и готовност да пребори света.
В нашата природа е заложено да сме пълноценни оптимисти, каквито са децата и да сме толкова мотивирани да постигнем целите си, колкото детските желание за игри.

Коментари