Публикация

Подсладете живота на кожата си


Всички обичаме да си похапваме шоколад, мляко или мед, но често вкусните сладки изкушения обременяват самочувствието ни с излишни килограми и допълнителни сантиметри в талията. Изход има.

 

Сладките храни няма да повредят фигурата ни, ако ги извадим от менюто си и ги използваме като козметични средства. Те са способни да направят нашата кожа еластична, гладка и необикновено нежна.

Мляко и сметана
За хората тези продукти са източник на ценни животински белтъчини, лесно усвоими мазнини, витамини и минерални вещества (особено калций и фосфор). В млякото има и други биологично активни вещества: хормони, ферменти, антибиотици и антитела.

Ваната на Клеопатра
Смесете 1 литър топло мляко и 1 чаша леко затоплен мед. Добавете ги към водата във ваната. Тази процедура ще направи кожата ви нежна и кадифена.

Питателна маска
Разбийте ½ чаша сметана и я смесете с 1 супена лъжица пшенично брашно. Нанесете получената смес на лицето и областта на деколтето за 20 минути, след което измийте маската с топла вода.

Мед
Благодарение на своя уникален минерално-витаминен и ферментен състав, както и на наличието на биостимулатори, медът изглажда бръчките, способства за регенерацията на клетките на епидермиса, притежава противовъзпалителен и заздравяващ раните ефект.

Маска за суха кожа
Смесете 100 г мед, 2 яйчени жълтъка, 100 г растително масло и ги загрейте. Слагайте маската на няколко пъти в интервал от 5-7 мин, след което я измийте с памучен тампон, напоен с отвара от липов цвят.

Маска срещу бръчки
1 яйчен жълтък смесете с ½ чаена лъжичка мед и 1 чаена лъжичка глицерин. Нанесете на шията и лицето за 20 мин. Измийте с вода.

Шоколад
Това е най-известният антидепресант. Но сладкото удоволствие има и други полезни свойства – влизащите в състава му какао и масло се смятат за едни от най-добрите козметични средства.

Хранителна маска за суха кожа
Смесете 1 яйчен жълтък, 1 супена лъжица сметана, 1 супена лъжица разтопен шоколад, ½ чаена лъжичка ластително олио. Разбъркайте и добавете 1 супена лъжица вряла вода. Нанесете на кожата на лицето за 15-20 мин, след което измийте с топла вода.

Маските с шоколад не са само за лице. Те стимулират обмяната на веществата, синтеза на колаген, усилват микроциркулацията. А всичко това помага да се избавите от целулита.

Коментари