Публикация

Лечение на фиброаденом без операция

Основните предимствата на HIFU са, че този метод е напълно неинвазивен – без разрези, кръвозагуба и опасност от инфекции, напълно безвреден


Най-модерната в световен мащаб, напълно неинвазивна технология за лечение на фиброаденом на гърдата чрез високоинтензивен фокусиран ултразвук – от англ. High Intensity Focused Ultrasound (HIFU) се прилага от 2012 г. в болница „Света Марина”, гр. Плевен, България. Специализираният клиничен HIFU - център към нея е единствен в Източна Европа, в който се прилага тази уникална медицинска терапия, изключително популярна във водещите високотехнологични клиники в САЩ, Европа и Азия. За по-малко от две години в HIFU– центъра са се лекували стотици пациенти от България, Румъния, други европейски страни и дори от САЩ. 

Основните предимствата на HIFU са, че този метод е напълно неинвазивен – без разрези, кръвозагуба и опасност от инфекции, напълно безвреден (нейонизиращ), не оставя белези и не деформира гърдата, при него не се изисква пълна упойка – всичко това не е възможно със средствата на традиционната хирургия. Пациентите не остават за нощуване в здравното заведение и се изписват няколко часа след процедурата.

Bulgaria

Pleven, 5800

Bulgarska Aviatsia Str.

www.hifubg.com

e-mail: hifu@svmarina.com

tel.: +359/64/ 90 20 33; +359/64/ 90 20 44

mobile: +359/879 80 90 84                                   

Коментари

Здравейте, Гергана, за съжаление с високоинтензивен ултразвук може да се третират само солидни формации, а кистите са с течно съдържимо и не могат да се третират с този метод.

Здравейте, Гергана,

Здравейте, благодарим Ви за запитването. Цената на манипулацията е 1050 лв. и с една процедура може да се обработят няколко фиброаденома. Процедурата трае обикновено около 40 минути.

Може ли методът да се използва за лечение на киста на гърдата?

Ина  Димитрова
23 яну 2015 15:26

Каква е цената на манипулацията, колко сеанса са необходими?