Публикация

Услугите на Националната Генетична Лаборатория стават по-достъпни за пациентите в провинцията благодарение на партньорството между НГЛ и групова практика НМ Дженомикс

От началото на октомври 2014г. пациентите от цялата страна вече могат да се възползват от услугите на Националната генетична лаборатория (Лаборатория по Клинична генетика, СБАЛАГ “Майчин дом” – София) без да се налага да напускат родните си места.


Широкият набор от генетични изследвания за носителство ще бъдат достъпни навсякъде в страната, благодарение на партньорството междуНГЛиГПСМПНМ Дженомикс, която ще подсигурява организирането, обслужването, логистиката на пробите и получаването на резултатите на всички желаещи в страната, за които придвижването до столицата е трудно, а понякога и невъзможно.

НГЛе център за диагностика, профилактика и контрол на лечението на над 120 редки генетични болести и генетични предразположения . Тя поддържа Национална ДНК банка и Национален генетичен регистър и е един от най-важните центрове в България за обучение на наши и чужди студенти и специализанти в областта на Молекулярната медицина. Благодарение на високото качество на услугите, както и на огромния набор от изследвания, които провежда, в Националната генетична лаборатория годишно се изследват около 100 000 пациента по различни направления.

ГПСМПНМ Дженомиксе Групова практика за специализирана медицинска помощ, насочена към разработване и позициониране на българския пазар на генетични изследвания в сферата на пренаталната грижа- тестове за най-честите генетични аномалии при плода –Пренатест, заболявания катоМуковисцидоза,Тромбофилияи др., както и в сферата наонкологията. Със своя многогодишен опит в обслужването на пациенти от цялата страна, груповата практика ще подпомага достъпа им до изследванията на най-голямата генетична лаборатория в страната.

С настоящото сътрудничество се премахва необходимостта от транспорт на пациента и личното му присъствие в сградата на СБАЛАГ „Майчин дом“ – София, където се помещава НГЛ, като същевременно се гарантират доказаните от НГЛ качество на изследването и достоверност на резултатите.

Акушерство и гинекология Медицинска генетика и ембриология Педиатрия Безплодие и репродукция Стерилитет Муковисцидоза Стерилитет Муковисцидоза кистична фиброза азооспермия Спонтанен аборт генетични аномалии тромбофилия кръвосъсирване дородова диагностика планиране бременност Пренатест изследвания бременност генетични изследвания фамилна обремененост нм дженомикс нгл национална генетична лаборатор изследвания за носителство пренатална грижа съсирване на кръвта усложнения по време на бременн риск от тромбози

Коментари