Публикация

Medtronic приключва с придобиването на Covidien

Компанията Medtronic plc (NYSE: MDT), световен лидер в сферата на медицинските технологии, услуги и решения, днес съобщи, че успешно е приключила предварително обявеното придобиване на компанията Covidien plc (NYSE: COV).


Съгласно условията на договора за придобиване Medtronic, Inc. и Covidien plc сега се сливат в една компания – Medtronic plc. Очаква се акциите на Medtronic plc да започнат да се търгуват на Нюйоркската фондова борса (NYSE) със символа „ MDT” на 27 януари 2015 г., вторник.

„Кулминацията на това придобиване отбелязва важен момент в развитието на нашата индустрия, създавайки една компания с уникални възможности за облекчаване на болката, възстановяване на здравето и удължаване на живота на още повече хора по целия свят. Сега ние обединяваме широкообхватните иновативни възможности на Medtronic и Covidien с цел да разрешим най-голямото предизвикателство в сферата на здравеопазването – да се разшири достъпът и да се подобрят клиничните резултати, като същевременно се намалят разходите”, заяви Омар Ишрак, председател и главен изпълнителен директор на Medtronic.

„Днес е вълнуващ ден за нашите служители, в който ние официално обединяваме сили, за да преследваме своята обща цел да отговорим на глобалните потребности в здравеопазването и да ускорим реализирането на трите фундаментални стратегии на Medtronic за иновация, глобализация и икономическа стойност на терапиите. И на важното – ние знаем, че заедно нашите компании могат да окажат реално и съществено въздействие върху живота на хората, като помогнем на повече хора да получат достъп до лечение, да разполагат с повече терапевтични възможности, и да могат да се лекуват на повече места по света.”

Акциите на Covidien и акциите на Medtronic, Inc. престанаха да се търгуват на Нюйоркската фондова борса в края на работния ден днес. Транзакцията в брой и акции се оценява на близо 49.9 млрд. щатски долара по цена на затваряне на акциите на Medtronic на 26 януари 2015 г. от 75.59 щатски долара за акция.

Съгласно условията на сделката акционерите на Covidien към момента на финализирането получават правото за всяка притежавана от тях обикновена акция да получат 35.19 щатски долара в брой и 0.956 обикновени акции на Medtronic plc. За всяка обикновена акция от Medtronic, Inc. акционерите имат право да получат една обикновена акция на Medtronic plc.

Финансов консултант на Medtronic по сделката е „Перела Уайнбърг Партнърс“ (Perella Weinberg Partners LP), а юридически консултанти са „Клиъри, Готлиб, Стийн енд Хамилтън“ (Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP) и „Ей енд Ел Гуудбоди“ (A&L Goodbody).

Финансов консултант на Covidien е „Голдман Сакс“ (Goldman Sachs), а юридическите й консултанти са „Уоктел, Липтън, Розен едн Кац“ (Wachtell, Lipton, Rosen & Katz) и „Артър Кокс“ (Arthur Cox). Финализирането на сделката няма да се отрази върху финансовите резултати на Medtronic, Inc. за третото тримесечие, което приключи миналата седмица в петък, 23 януари 2015 г.

Очаква се компанията да предостави актуализирана информация за финансовите си резултати за третото тримесечие на конференция, насрочена за вторник, 17 февруари 2015 г. За по-подробна информация относно очакваните промени в отчитането на приходите на Medtronic plc и консолидирана финансова информация за минали периоди, вижте Промени в отчитането на приходите на Medtronic plc и консолидирана финансова информация за минали периоди.

Седалището и адресът на управление на Medtronic plc са в Ирландия, където и двете компании имат дългогодишно присъствие. Оперативната централа на компанията ще продължи да бъде базирана в Минеаполис. Medtronic има богато портфолио от продукти, профил, отличаващ се с диверсифициран растеж, и широк географски обхват, и повече от 85 000 служители в над 160 държави.

За повече информация, моля, посетете www.medtronic.com.

Всички изявления с прогнозен характер включват рискове и несигурност като тези, които са описани в периодичните отчети на Medtronic, съхранявани при Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ. Действителните резултати може да се различават съществено от очакваните резултати

Коментари