Публикация

Доц. Йовчо Йовчев е новият директор на МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович"

Доц. Йовчо Йовчев е новият изпълнителен директор на старозагорската болница. За председател на Съвета на директорите е избрана д-р Светла Карастоянова, а за зам.-председател д-р Живко Желязков


Доц. Йовчо Йовчев е новият изпълнителен директор на старозагорската болница. За председател на Съвета на директорите е избрана д-р Светла Карастоянова, а за зам.-председател д-р Живко Желязков. В Съвета влиза и изпълнителният директор на лечебното заведение доц. Йовчев.

По време на общото събрание на акционерите беше гласувана и промяна в името на болницата. От днес тя ще се казва Университетска Многопрофилна болница за активно лечение „Проф. д-р Стоян Киркович".

Към края на миналата година задълженията на здравното заведение са били в размер на 20 543 000 лева, 19 милиона от които са просрочени. Само за месец януари 500 000 от просрочените задължения са изплатени, коментира доц. Йовчев.
През 2014 година през болницата са преминали 27 хиляди пациенти, което е с около 6000 по-малко в сравнение с 2013 година. Близо 1000 от тях са били здравнонеосигурени. 141 от болните са били за сметка на здравното заведение.

Към момента в старозагорската болница работят около 1100 души. Новото ръководство е категорично, че скоро ще заработи и Клиниката по инвазивна кардиология. Съкращения на персонал няма да има, обеща доц. Йовчев

повече може да прочетете тук

Коментари