Публикация

Депутат направи дарение за УМБАЛ „Киркович“

Депутат направи дарение за УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“. Георги Гьоков дари апарати за кръвно налягане и термометри на Отделението по хемодиализа към болницата.


Георги Гьоков, народен представител от БСП за Старозагорски регион, дари апарати за кръвно налягане и термометри на Отделението по хемодиализа в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович”. Дарението е със средства на партийната организация, в която членува депутатът. С него бяха председателката на партийната структура „Център” Галина Господинова и Корнелия Атанасова, член в организацията.

Тримата се срещнаха с пациенти в отделението, които благодариха за дарените апарати. Те споделиха пред народния представител желанието си да видят обновено помещението и апаратурата и се надяват болничното ръководство и държавата да насочат вниманието си към тях.

Началникът на отделението по хемодиализа д-р Васил Чолаков благодари на дарителите, които за поредна година осъществяват своята благотворителна дейност за диализните пациенти. Отделението обслужва близо 80 болни с бъбречна недостатъчност от общините Стара Загора, Раднево и Гълъбово.

източник www.nbp.bg

Коментари