Публикация

Д-р Георги Кръстев ще ръководи Лекарския съюз в Пловдив още 3 години

Известният ортопед спечели доверието на колегите си от съсловната организация за втори път


Д-р Георги Кръстев бе преизбран за председател на Управителния съвет на Районната колегия на Българския лекарски съюз в Пловдив. Това стана на отчетно-изборно събрание на съсловната организация. 

Новият стар председател получи с 95 гласа от 169 гласували, като една бюлетина е недействителна. Така известният пловдивски ортопед събра над изискуемите по устав 50+1 % и победи другите двама кандидати за поста. Д-р Аргир Аргиров, зам.-директор на МБАЛ "Св. Пантелеймон" получи 42 гласа, а проф. Борислав Китов от клиниката по неврохирургия в УМБАЛ "Св. Георги" - 31 гласа. Мандатът на председателя е тригодишен.

Д-р Георги Кръстев предложи нeвролога д-р Петър Бояджиев за главен секретар на Управителния съвет на БЛС в Пловдив и бе избран на поста. Делегатите гласуваха избора на главен секретар да стане едновременно с този на зам.-председателите. „За” гласуваха 141 делегати, против и въздържали се нямаше. Новите заместник-председатели на д-р Георги Кръстев са д-р Цветан Русковски, семеен лекар в ДКЦ-5, д-р Цветанка Пеева, управител на ДКЦ-6 и доц. Костадин Чифлигаров от КАИЛ В УМБАЛ "Св. Георги".

Коментари