Публикация

XVI Конгрес по стерилитет и репродуктивно здраве ще се проведе през март

Българската асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве (БАСРЗ) организира през март своя традиционен конгрес.


Тазгодишното научно събитие на Българската асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве (БАСРЗ) е шестнадесетия подред конгрес на организацията на специалистите по репродуктивна медицина в България.

XVI-ти Конгрес по стерилитет и репродуктивно здраве ще се проведе от 12 до 15 март, в хотел Самоков, курортен комплекс „Боровец.”

В тазгодишната програма ще вземат участие водещи български специалисти с различни и интересни теми, касаещи особеностите при новородени след процедура по асистирана репродукция, вътреутробна фетална операция с поставяне на балон-катетър при диафрагмална херния, особеностите на анестезията при лапароскопска операция, поведение при повтарящи се имплантационни неуспехи, имплантационен прозорец при процедура по асистирана репродукция и др.

На Конгресът ще вземат и дейно участие чуждестранни лектори от утвърдени медицински екипи от САЩ, Великобритания, Белгия, Португалия, Швеция, Израел, Швейцария и др.

Д-р М. Миленкович от водещ екип по транслплантации в Швеция, ще представи темата за маточна трансплантация и живораждане след нея. Това ще е само една от интересните теми на Конгреса по репродуктивна медицина. Присъстващите ще имат възможността да обсъдят последните достижения в лечението на мъжкия стерилитет, като своят опит в тази област ще представят проф. Кристиян Де Гейтър (Швейцария)и проф. Киркман-Браун (Великобритания).

Проф. Карлос Калхаз-Жорже (Португалия) и проф. Кристиян Бекер (Великобритания) ще дискутират темата за лечение на ендометриоза. Свързано с тази тема проф. Джон Мисанели (САЩ) ще представи възможностите на роботизирани оперативни процедури при пациенти с ендометриоза. Едни от винаги актуалните теми, които ще бъдат дискутирани на конгреса са лутеалната недостатъчност, представена от проф. Колибианакис (Гърция) и GnRH-тригериране, представена от проф. Ариел Хоровитц (Израел.)

Участие с пленарни доклади и кратки съобщения в XVI-тия Конгрес по стерилитет и репродуктивно здраве могат да вземат специалисти и екипи от цялата страна.

Срокът за ранна регистрация за участие като делегат в конгреса е до 9 февруари 2015г., а крайният срок за подаване на научни абстракти е до 10 февруари 2015г.. Подробна информация и възможност за онлайн регистрация може да бъде открита на сайта на БАСРЗ на адрес: www.basrh.org

Коментари