Публикация

​Нови теми и изненади в Училището за родители на болница „Софиямед“

Техники на дишане по време на раждането и първи грижи за новороденото са само част от новата програма


Много изненади и нови теми на лекции очакват бъдещите родители в безплатното Училище за родители на Университетска болница „Софиямед“. Новият цикъл от лекции стартира от следващата сряда -18-ти февруари и ще включва 16 теми, 3 от които демонстрационни с практическа насоченост. Акцент в новата програма, която ще продължи до юни 2015г., ще бъдат именно практическите лекции, които ще се водят от педиатри, неонатолози и акушерки, и по време на които бъдещите родители ще могат да се упражнят на практика върху специална кукла бебе как да сменят памперси, как да поставят новороденото в правилната позиция за кърмене и оригване след хранене, за къпане и масажиране. В Училището бъдещите майки ще практикуват и техники за дишане и релаксация през различните етапи от родилния процес. Лектори по основните теми ще бъдат отново специалисти от ДКЦ и УМБАЛ „Софиямед“–акушер-гинеколози, педиатри, неонатолози, акушерки, анестезиолози, дерматолози и психолози.

Първата лекция в Училището стартира на 18-ти февруари в 15:00ч. в Конферентната зала на болницата и ще бъде посветена на техниките за дишане и релаксация по време на нормално раждане и психологическата подготовка и поведение в предродилна и родилна зала. До края на месец февруари и началото на месец март бъдещите родители могат да посетят и лекциите на тема: „Физиологичната(нормална) бременност и раждане“, в която са включени подтеми като пренатална диагностика, изследвания, етапи на родовия процес; „Обезболяване на раждането“; „Оперативно раждане-методи“; „Раждане- нормално или секцио.Предпоставки, недостатъци митове“, която ще се води от известния акушер-гинеколог и началник на отделението по гинекология в „Софиямед“ д-р Валери Нецов.

Напомняме на бъдещите родители, че преди началото и след края на всяка лекция от 13:00 до 16:00ч. могат да посетят Отворените врати в Клиниката по акушерство и гинекология, и неонатология, като разгледат условията в нея и се запознаят лично с различните специалисти.

Партньори на Училището за родители на УМБАЛ „Софиямед“ ще бъдат отново утвърдени фирми и марки , които са приготвили за бъдещите родители интересни презентации и много подаръци.

Коментари