Публикация

За диабета - он-лайн! Взимайте слушалките и микрофоните - започваме!

Инсталирайте скайп, пробвайте слушалките и заповядайте в групата. Стартираме в четвъртък, 26 февруари 2015 от 19 ч. с първата група - за подкрепа на родители с деца с диабет.


Сдружение "Диабет и предиабет" от няколко месеца замисля създаването на групи за подкрепа на диабетици и на родители с деца с диабет. Сдружението прави и своите първи стъпки в он-лайн обучението и психологичската подкрепа. През лятото направихме експериментален курс в нова платформа. Докато платформата се модифицира за работа в български условия и докато стане наша собственост, т.е. на "Пациентска мрежа", ще се борим в скайпа. Като начало искаме да започнем с он-лайн група за подкрепа на родители с деца с диабет, а в близко бъдеще и он-лайн група за подкрепа на хора с диабет, предиабет и затлъстяване. Групите са безплатни за участниците. Изборът на он-лайн форма е поради възможността да се включат хора от различни градове и села в България. Инсталирайте скайп, пробвайте слушалките и микрофоните - започвамееее. Срещите ще са в четвъртък от 19.00 ч - стартираме в четвъртък, 26 февруари 2015.

Групите ще се модерират от психолога Емилиян Крумов, който е опитен фасилитатор и е преподавател в Нов Български Университет. Сдружението направи преди няколко месеца своите първи стъпки в он-лайн обучението и психологическата подкрепа. Заедно с колегите от БАД в момента организираме скайп-група за подкрепа за диабетици в четвъртък от 20 ч. Ако искате да се включите в групите, моля пишете на prolidiabet1@abv.bg или погледнете стандартната ни форма и ни оставете контакти във връзка с бъдещи проекти и кампании, за което предварително благодарим: http://tinyurl.com/ndgssrh

Идеята е участниците в групите от София в най-скоро време да формират и присъствени групи.

Сдружението търси и доброволци, и координатори. На този етап координаторите ни по градове работят на доброволни начала. Това, което можем да им предложим, е обучение в чужбина и у нас, регистрация на клон на сдружението, ако искат да изградят структура в своя град и подкрепа за писане и управление на проекти. 

Няколко обучения са предвидени в Пловдив, София, Боровец и Казанлък в периода февруари - април. В Боровец участваха доброволци от София и Габрово. В Казанлък ще участват координатори от Перник и Асеновград. В Пловдив - координатори от Пловдив и Видин. За София - набираме доброволци и координатори от София и Перник. В края на февруари започва 3-месечен он-лайн курс за пациентски лидери, предложили сме засега 3-ма координатори - от София, Пловдив и Видин. За обучението в Австрия заминават координатори и доброволци от София и Пловдив. За да получавате навременна информация за обученията, следете групата ни във FB: https://www.facebook.com/groups/152612437323/ .

Особен интерес имаме от изграждане на наши структури в Благоевград, Велико Търново, Перник, Пловдив, Варна, Бургас, Асеновград, Пазарджик, Кюстендил.

Коментари