Публикация

Лазер успешно заменя машинката при кариеси

Избелването е процедура, която е безопасна за зъбите и общото здраве на пациента


център артес

Лечение на кариес с лазер

В клиниката се извършва лечение на кариес с лазер, който заменя машинката. Денталните лазери са устройства, които използват светлинна енергия за извършване на процедурата. Лазерът премахва болната тъкан при кариесите. Лазерната енергия не достига до нервните окончания на зъба, което позволява бързо, ефективно и безболезнено лечение на зъбен кариес. Енергията на лазера се настройва така, че да премахва единствено кариозната маса. При достигане на здрава тъкан, стоматолога и да иска не може да му навреди. Лазерът работи от разстояние и не е в допир със зъбите. Няма вибрация. При това се намалява риска от повторни кариеси. Особенно подходящ е за лечение на шиечни кариеси, които са доста болезнени за пациентите. Също така е приложим при деца и пациенти с фобия от зъболекар, защото няма болка.

Избелване на зъби с лазер

Поради най - различни причини цветът на зъбите може да се промени с времето. Избелването е процедура, която е безопасна за зъбите и общото здраве на пациента. В клиниката то се извършва с лазер. Уникалната лазерна технология дава възможност избелването да засегне и част от дентина, като по този начин процесът е много по – дълбок и ефектът от процедурата трае по – дълго. Трайността е различна при различните пациенти в зависимост от навиците им.

Лазерното избелване дава възможност за постигане на резултати в едно посещение, без загуба на време в къщи. Дискомфортът на пациента по време на процедурата и след това е минимален.   

Коментари

Този лазер звучи много впечатляващо, особено за хора като мен, които изпитват панически страх от зъболекари. Какъв е ценовия клас на тази услуга и подходящ ли е за всеки?