Публикация

Пробиотиците ускоряват оздравяването при вирусни и бактериални инфекции (ВИДЕО)

Лакто4ВИП е пробиотик, който съдържа уникална комбинация от четири живи лактобактерии и действа положително на имунната система

 

 

 

Всеки антибиотик до известна степен повлиява чревната флора, променяйки я към дисбиоза, което води до различни клинични изяви. Възможно е да се предизвика диария и да се развият вторични гъбични инфекции, поради което е особено важно да се прилагат т.нар. пробиотици - съветва специалистът по детски болести д-р Елена Лазарова в болница "Токуда", София. Пробиотиците са живи бактерии, които подпомагат поддържане на една нормална чревна флора и здрав храносмилателен тракт, който изпълнява нормално своите функции. 

 

При вирусните инфекции е доказано, че приемът на пробиотици подпомага намаляването й и спомага оздравителния процес. Т.нар GG пробиотик (lactobacillus rhamnosus) скъсява времето за оздравяване при ротавирусни инфекции, те протичат значително по-лесно, по-бързо се възстановяват децата, по-бързо се възстановява целият храносмилателен тракт. Затова е удачно във всеки един сезон - съветва д-р Лазарова - независимо от вида на инфекцията, да се прилагат пробиотици. Когато се прилага пробиотична терапия като профилактика на т.нар антибиотиотик асоциирана диария е много важно приемът на пробиотици да не е само по време на антибиотичното лечение, но да продължи 2-3 седмици след приключването му. При ротавирусните инфекции приложението на пробиотика също трябва да бъде по-продължително, поради това че чревният вирус засяга по-дълбоко червата и предизвиква вторични нарушения на чревната лигавица. При ентеровирусите пробиотикът може да се прилага в рамките на 10 дни. 

 

Лакто4ВИП е един от добрите пробиотици, тъй като съдържа уникална комбинация от четири живи бактерии, които имат много позитивно действие по отношение на имунната система, повлиява т.нар. локален имунитет на лигавицата на тънкото черво. Подсигурява добра защита срещу вирусни и бактериални инфекции.

Коментари

Мария Бонева
10 юли 2015 11:28

Това трябва да се знае

Благодаря за полезната информация!

Полезна статия! Благодаря!

Венера Кирова
9 юли 2015 09:06

Полезно е , ще препоръчам

Полезно е , ще препоръчам

Научих много нови неща

научих много и си вземам поуки..

Отдавна го изписвам.Пациентите го харесват.

Екстра!Ще го препоръчаме!