Публикация

“Аз бягам за теб” – масово бягане по случай Деня на редките болести

Мотото на тазгодишния Ден на редките болести е “Ден след ден, ръка за ръка”


Има много деца, живеещи с рядко заболяване, което не им позволява да тичат. На някои не им достига въздух, други не могат да управляват добре краката си, за трети бягането означава неизбежно нараняване. Винаги наблюдаващи отстрани или затворени у дома, за тях обичайните детски игри са невъзможни. Всички те биха искали да се докоснат до емоцията на движението, да бъдат част от отбор, да усетят тръпката от победата.

В тяхна чест НАХРБ и 5kmrun Ви канят да се присъедините към груповото бягане, организирано по случай Деня на редките болести и посветено на четири деца с различни редки заболявания

“Аз бягам за теб”

28 февруари 2015

старт 10:00 ч.

Южен парк София, до статуята с птиците

маршрут: 5 км по периферията на парка

Можете да се присъедините към някой от четирите големи отбора, които ще бягат за всяко дете и така косвено да позволите на малчуганите да се докоснат до тръпката от състезанието, а може би и до победата. За целта е необходимо да се регистрирате като бегач на сайта на 5kmrun.bg. Там можете да научите повече за ежеседмичните безплатни групови бягания на 5 км.

Мотото на тазгодишния Ден на редките болести е “Ден след ден, ръка за ръка” и се стреми да насочи вниманието на обществото към ежедневието на хората, засегнати от редки заболявания и към нуждата им от подкрепа и включване в групови активности. Помогнете ни да повдигнем на дневен ред темата за възможностите за движение и рехабилитация на страдащите, като се включите в събитието.

Организатори:

НАХРБ – Елена Енева 0886 135303, eneva@raredis.org

5kmrun – Георги Станоилов 0888 912 670, office@5kmrun.bg

Коментари

там сме