Публикация

Над 50% от ин витро опитите в болница „СЕЛЕНА“ завършват с бременност

Успехът е плод на отличен екип, съвременна високо технологична апаратура и модерни терапевтични методи


Много пациенти, които мечтаят за свое дете, се вълнуват от въпроса каква е успеваемостта на ин витро центровете в България. Чудят се къде да потърсят помощ, за да сбъднат желанието си. Повечето от тях са готови да изтърпят всякакви трудности, болки и лишения, за да си направят още няколко опита ин витро с надеждата, че следващия път ще стане.

Няма тайна рецепта за успешно изкуствено оплождане, високите резултати са плод на комплексни причини. Нашият ин витро център „СЕЛЕНА” ги е постигнал не само за България, но на европейско и световно ниво, благодарение на това, че тук са съчетани – екип от отлични професионалисти и високо технологично медицинско оборудване, посочи д-р Ангел Ставрев. Над 55% от опитите за изкуствено оплождане завършват с бременност и 42% с раждане на бебе.

Ин витро специалистите на „СЕЛЕНА”непрекъснато обновяват знанията си на различни международни и наши научни форуми, конгреси, симпозиуми. Между професионалистите в ин витрото и пациентите има изключително голямо взаимно човешко доверие. Потърсилите помощ при тях знаят, че гинеколозите дават всичко от себе си, за да им помогнат.

В областта на медицинското оборудване на „СЕЛЕНА“, без което високите резултати са изключени, поведението е безкомромисно.Системата ни за оценка на качеството на сперматозоидите намали до минимум проблема „мъжки фактор”. Последната придобивка е инкубатор, който дава възможност през кратък интервал на дисплея да се наблюдава точно даден етап от развитието на ембриона при деленето. Така имаме възможността да направим много по-качествена оценка и избор на най-подходящия ембрион, който да бъде трансфериран с добро имплантиране и последващо развитие в утробата на жената, обясни ембриологът Невена Недева. Този резултат се постига, благодарение на постоянната оценка на динамиката в развитието на ембриона, като не се разчита единствено и само на преценката в момента на трансфера.

Сериозен принос за повишаване успеваемостта на резултатите при ин витро има и използването на лазерна система за микрохирургия на ембриона.. Тя подпомага развитието му с целпо - сигурно „излюпване“ при имплантирането. Този методподобрява успеваемостта при изкуственото оплождане.

Важен елемент за пациентите с репродуктивни проблеми в болница „СЕЛЕНА“ е предимплантационното генетично изследване, което се прилага все по-често и води до рязко намаляване на неудачите при ин витро. „И в резултат на този комплексен подход нашето лечебно заведение заема челно място по успешни процедури и се нарежда сред най-успешните центрове в Европа и света, заяви ембриолог Недева. Щастливи сме, че при почти от половината ни опити двойките си тръгват оттук с бебе на ръце, защото сме сбъднали една тяхна дългогодишна мечта.“

В духа на европейската директива и на най-съвременните медицински практики в болница „СЕЛЕНА“ до минимум е сведен броят на трансферираните ембриони. Така се избягват нежелани последици като риск от раждане на недоносени бебета и спонтанни аборти. Всъщност успехите на ин витро център „СЕЛЕНА” се крепят не само на това, а преди всичко на любовта на екипа към създаването на нов живот.Защото любовта към живота ражда живот!

Коментари