Публикация

5 трика как да спазим новогодишните си обещания

​Всяка нова година хората си дават обещания: от 1 Януари ще спра да пуша, ще започна диета, ще започна да спортувам…


Всяка нова година хората си дават обещания: от 1 Януари ще спра да пуша, ще започна диета, ще започна да спортувам… Горе долу около средата на Януари всичко е приключило и се е върнало по старому. Лесно е да обвиним „човешката природа“, но тук ще Ви дадем няколко практични съвета как по-лесно можете да спазите тези обещания.

1. Поставете си реалистични цели. Ако си поставите за цел да отслабнете с 15 кг за 1 месец, вероятността да не постигнете тази цел е доста голяма, ще се разочаровате и ще изоставите плана. Нека са 3 кг!

2. Създайте си система за отчетност. Ако отговаряте само пред себе си и не сте оповестили решението си, лесно можете да се откажете. Споделете с близки, приятели, лекаря си.

3. Потърсете професионална помощ. Дали това ще бъде лекар, фитнес инструктор, диетолог зависи от Вашата цел, но с професионалана помощ значително по-лесно ще съставите реалистичен план.

4. Измислете си награда. При всяко постигане на отделните цели се награждавайте с нещо, което Ви доставя удоволствие–може да е вечеря с партньора, кино, пътешествие…

5. Ако изпуснете сроковете, „скачайте“ обратно към целите си. Случва се дори на най-упоритите от Вас. Например преяждате на някое празненство, запалвате цигара, изпускате графика за спорт и т.н. Не изоставяйте целите си, продължавайте напред, започнете отначало!

Коментари