Защо сме изтощени след вирусна инфекция
Ambinor Energy (Амбинор Енерджи)
Ambinor Energy (Амбинор Енерджи)
Хранителни добавки
Защо сме изтощени след вирусна инфекция

Защо сме изтощени след вирусна инфекция

Вирусните инфекции по правило водят до обща интоксикация на организма и човек се чувства твърде отпаднал, изморен. Знаем как се проявява острата инфекция – с висока температура, чувство за обща „разбитост“, което е резултат именно от интоксикацията.

Д-р Юлия ТОНКОВА, педиатър, общопрактикуващ лекар, Велико Търново

Тази година сезонните вирусни инфекции имат малко по-необичайно развитие – много висок контагиозен индекс (силно заразни), доста голяма продължителност, атакуват всички възрасти. При малките деца наблюдавам много тежки пневмонии и изобщо с по-често засягане на белия дроб протича инфекцията, сравнено с по-общите признаци. Болестта тръгва с висока температура, на следващия ден вече има кашлица и на третия на рентгена се вижда усложнената инфекция. Най-добрият вариант е по възможност детето да не посещава детска градина за известно време, за да се предпази от заразяване. Защото усложнената инфекция, пневмонията срива имунния отговор на организма и той става податлив на всички други инфекции.

Макар да има и вирусни пневмонии, бактериалните, възникнали като усложнение от вирусната инфекция, преобладават. При вирусните пневмонии вирусът, влизайки в белия дроб, не минава по бронхиалното дърво. Практически той не може да се чуе на слушалка, защото бронхът е чист, възпалението е вън от него, като го натиска механично. Има суха, дразнеща кашлица - интоксикацията е много сериозна и видима – децата са бледи, отпуснати, без никакъв апетит, с потене, понякога с повръщане. И за сигурността на пациента най-добре е лечението да бъде не в домашна, а в болнична обстановка. Затова „обичайните“ за сезона инфекции не бива да се подценяват. Освен усложненията, свързани с белия дроб, те водят нерядко до възпаление на ушите (отит), на синусите, на ларинкса. А ларингитът, с лаеща кашлица, при съвсем малките деца понякога води до много спешни състояния, тъй като затруднява силно дишането и достъпа на кислород.

След боледуване за възстановяване на енергийните запаси, за изчистване на натрупаните токсини при пациенти над 14 години смятам за много подходящо и препоръчвам да се взима „Амбинор“. Този препарат има енергизиращ ефект, който на практика се основава на аминокиселини – аргинин аспартат – които участват в трансформирането на въглехидратите в енергия. И, разбира се, премахват отпадните токсични продукти, които са причина за умората. А наистина за нас е важно да подпомогнем възстановяването на нормалния тонус след боледуване.

Детоксикиращият ефект на „Амбинор“ се изразява в изчистване на амоняка, който е краен продукт от обмяната. Затова на практика се препоръчва не само по време и след боледуване, но и при прием на алкохол и изобщо при хора, изложени на токсични вещества.

Аз ползвам в практиката си доста често „Амбинор“, защото от опит съм установила, че има висок коефициент на полезност. Тук трябва да подчертая, че освен незаменимите аминокиселини аргинин аспартат препаратът съдържа магнезий и витамин В6. А е известно, че по време на боледуване от вирусна инфекция нуждата от магнезий нараства драстично, защото при високата температура той се отделя с потта. Присъствието на витамин В6 от своя страна подпомага по-добрата резорбция на магнезия. Аз лично препоръчвам на пациентите си да приемат две опаковки от препарата, за да може наистина организмът да се зареди с енергия, и то по физиологичен път. Действието на „Амбинор“ е ефикасно не само за възстановяване след болест, но и при всички случаи, когато се нуждаем от подкрепа във връзка с активни умствени или физически натоварвания, стрес. 

Мнения

26 фев 2015 17:14

Амбинор спокойно може да се прилага с римантадин хидрохлорид. Относно продължителността на приема, препоръчваме между 20 и 30 дни, когато се използва с цел профилактика по време на сезонния грип. Поради липсата на странични нежелани лекарствени реакции Амбинор е подходящ и за ежедневна употреба.

26 фев 2015 15:16

Научно доказано е, че аргининът има имуностимулиращо действие. Но въпреки това само използването на Амбинор няма да доведе до пълен ефект. Най-доброто средство за превенция си остават ваксините или римантадин хидрохлорид, чието приложение е оказано във схемата на листовката на продукта.

25 фев 2015 17:18

Чудесен медикамент с добро действие.