Публикация

Пловдивското рок общество дари апарат на УМБАЛ „Св. Георги“

Петьо от Панагюрище първи изпробва новия монитор, който вече работи в интензивното отделение в детска клиника


Монитор за ранна диагностика бе закупен и дарен с приходите от благотворителния концерт в пловдивския рок клуб ПОЛИНЕРО плейс за нуждите на Интензивното отделение на Детска клиника на УМБАЛ "Св.Георги".

Необходимите средства - 1600 лв., бяха събрани вечерта на 21 февруари. Апаратът е последна дума на техниката. Не може да не се спомене и благородния жест на фирмата доставчик - ИЛАН Медицинска Апаратура ООД, която доплати и купи по-голям и монитор на стойност 1900 лв.

Благородната инициатива за подпомагане на детска клиника на Университетска болница започна месец преди Коледа 2014 г. от група ученици от Строителния техникум в Пловдив начело с Мариела Колчагова. В акцията без хонорари се включиха музикантите от пловдивските банди Krossfire (Bulgaria), IVORY TWILIGHT, Wild Horses и Breaking Sunrise, като голямо лично дарение направи вокалистът на Krossfire - Димо Петков. За успеха допринесе и мощното присъствие на рок-общността в клуб ПОЛИНЕРО плейс.

Апаратурата вече се използва в Детскатаклиника на УМБАЛ "Св.Георги". След кратко обучение и мониторът влезе в действие за един от малките пациенти - Петьо от Панагюрище, който се оказа и фен на Рока!

Заедно можем! Long live R'n'R!

Коментари

Изключително благородна постъпка! Не е случайно, че тази музика е вечна, а феновете й са благородни хора. Long live rock and roll!!! :)

Браво на тези момчета, винаги съм бил убеден , че рокаджиите са хора с широки сърца...:)