Публикация

Безплатно измерване на съдържанието на въглероден окис в организма

Всеки желаещ да измери съдържанието на въглероден окис в организма си може да го направи на 30 април в градинката „Заимов” в специална палатка...


Кампания за безплатно измерване на съдържанието на въглероден окис в организма ще се проведе в София. Тя е част от инициативата на Европейския съюз „HELP - За живот без тютюн”. Нейната цел е да мобилизира младите хора да убедят своите връстници, че пушенето не само крие опасност за здравето, но вече не е и модерно.

Според изследване на Европейската комисия, младежите посягат към вредния навик от любопитство, като са склонни да следват примера и поведението в тяхната социална среда.

Всеки желаещ да измери съдържанието на въглероден окис в организма си може да го направи на 30 април в градинката „Заимов” в специално поставена за целта палатка, на 12 май в Южния парк и на 27 май в Борисовата градина.

Различни младежки организации в ЕС са се ангажирали да участват активно в „HELP - За живот без тютюн”. Партньор на кампанията в България е Асоциацията на студентите по медицина, които ще съдействат с експертни съвети при провеждането на тестовете за въглероден окис.



Коментари