Публикация

Авангардно изследване показва дали докторът е изписал правилните лекарства и препарати за химиотерапия за лечението на онкоболни

Така нареченото изследване Майнтрак.


Иновативен метод казва за минути колко успешна ще е терапията. Тестът е разработен от германски учени и вече се ползва и в България.

На практика тестът преброява клетките, които най-трудно се поддават на лечение. По този начин лекуващият онколог може да прецени какви медикаменти да предпише, за да бъде терапията успешна.

Ракът е едно от най-бързо прогресиращите заболявания през този век. По данни на Световната здравна организация новодиагностицираните случаи през 2014 г. са с 50% повече от заболелите през 2008-а. Специалистите често посочват като причина за това нездравословния начин на живот, високите нива на стрес и генетичната предразположеност.

Истината е обаче, че причините са комплексни и индивидуални при всеки пациент. По-значим е фактът, че при всеки конкретен случай са налице различни клетъчни и генетични изменения, които предопределят коварния характер на болестта, честата резистентност към лечение и последващите усложнения.

Изключителен представител за България на Майнтрак е НМ Дженомикс

http://www.monitor.bg/article?id=462626

Коментари