Публикация

Защо в „Пирогов“ са принудени да лекуват с допотопна техника ? (ВИДЕО)

​Защо в „Пирогов“, където се лекуват най-тежките и сложни медицински случаи от цялата страна, лекарите са принудени да работят с допотопна техника?


Защо в „Пирогов“, където се лекуват най-тежките и сложни медицински случаи от цялата страна, лекарите са принудени да работят с допотопна техника? Проблемът е поне от 25 г., винаги е замитан под килима, каза пред сутрешния блок на бТВ изпълнителният директор на болницата проф. Стоян Миланов. Той допълни, че помни някои апарати още от студентските си години. Държавата е абдикирала от задълженията си да инвестира в обновяването на апаратурата в националния спешен институт. Сега срещаме разбиране при министър Петър Москов, но няма как да се постигне обновяване за кратък период, посочи проф. Миланов.

Той посочи още една несправедливост на здравната система – луксозни частни болници препращат към „Пирогов“ по-тежките и сложни случаи, измивайки си така ръцете от отговорност и от разход на средства, разбира се. Проф. Миланов цитира конкретни случаи, при които пациентите са транспортирани, въпреки че самото им преместване е било сериозен риск за състоянието, в което са се намирали. В „Пирогов“ успели да стабилизират тези пациенти, но с цената на голям преразход, който в крайна сметка се трупа като финансов негатив за болницата.

Гледайте пълното интервю във видеото по бТВ с проф. Миланов.ТУК.

Акушерство и гинекология Вътрешни болести Гастроентерология Инфекциозни болести Кардиология Медицинска генетика и ембриология Неврохирургия Нефрология Образна диагностика Обща медицина Ортопедия и травматология Педиатрия Психиатрия Ревматология Социална медицина и здравен мениджмънт Спешна медицина Спортна медицина Съдова хирургия Токсикология Урология Фармация Хирургия Хранене и диететика Пирогов Стоян Миланов стара техника стара апаратура

Коментари

Има толкова добри специалисти в "Пирогов" и много доволни пациенти, това е моето мнение. Желая на целия екип скоро да им се даде възможност, за да работят с по-модерна апаратура и техника, каквато е по целия свят.