Публикация

ДНК тест за Candida albicans

ДНК тест за Candida albicans


ДНК тест за Candida albicans

Най-често срещаните заболявания на влагалището са възпалителните. Почти всяка втора жена, обръщаща се за консултация към гинеколог, е с възпаление на влагалището (колпит). Много често възпаленията на влагалищната лигавица се причиняват от гъбички, предимно Кандида албиканс (Candida albicans ) . Заболяването е известно като кандидоза.
Гъбичките от род Кандида се считат за нормални обитатели в стомашно-чревния тракт, кожата, лигавицата на влагалището, устната кухина. Под влияние на различни външни и вътрешни фактори те могат да станат болестотворни.
Предразполагащи фактори за развитието на гъбично възпаление са: бременност, употреба на широкоспектърни антибиотици, кортикостероиди, имуносупресори, цитостатици, тежки изтощаващи заболявания; хипо- и авитаминози, болести на обмяната (диабет и др.) и др. Най-честите оплаквания са сърбеж, парене при уриниране , засилено вагинално течение, сухота във влагалището,сексуален дискомфорт .
МДЛ "ЛИНА" използва най- съвременната техника за детекция Candida albicans - ДНК анализ чрез Real-Time PCR . ДНК теста се отличва с висока чувствителност и специфичност и дава възможност за диагностика на скрити и хронични инфекции. ДНК теста има следните приложения:
• за изключване ролята на Candida albicans в развитието на урогениталните заболявания
• за диагностика на урогенитална кандидоза
• за оценка на ефективността на противогъбичната терапия

Този метод за изследване позволява детекция на патогена в голямо разнообразие от биологични проби- цервикален секрет, уретрален секрет, урина, еякулат,натривка от гланса и др. Възможна е едновременна диагностика на няколко микроорганизма (Кандида, Хламидия, Микоплазма, Уреаплазма) в една проба.
http://www.lina-bg.com/%D0%B8%D0%B7%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4…

Коментари