ДНК тест за Candida albicans
Медицинска  лаборатория "ЛИНА"
Медицинска лаборатория "ЛИНА"
Лаборатория
ДНК тест за Candida albicans

ДНК тест за Candida albicans

ДНК тест за Candida albicans

ДНК тест за Candida albicans

Най-често срещаните заболявания на влагалището са възпалителните. Почти всяка втора жена, обръщаща се за консултация към гинеколог, е с възпаление на влагалището (колпит). Много често възпаленията на влагалищната лигавица се причиняват от гъбички, предимно Кандида албиканс (Candida albicans ) . Заболяването е известно като кандидоза.
Гъбичките от род Кандида се считат за нормални обитатели в стомашно-чревния тракт, кожата, лигавицата на влагалището, устната кухина. Под влияние на различни външни и вътрешни фактори те могат да станат болестотворни.
Предразполагащи фактори за развитието на гъбично възпаление са: бременност, употреба на широкоспектърни антибиотици, кортикостероиди, имуносупресори, цитостатици, тежки изтощаващи заболявания; хипо- и авитаминози, болести на обмяната (диабет и др.) и др. Най-честите оплаквания са сърбеж, парене при уриниране , засилено вагинално течение, сухота във влагалището,сексуален дискомфорт .
МДЛ "ЛИНА" използва най- съвременната техника за детекция Candida albicans - ДНК анализ чрез Real-Time PCR . ДНК теста се отличва с висока чувствителност и специфичност и дава възможност за диагностика на скрити и хронични инфекции. ДНК теста има следните приложения:
• за изключване ролята на Candida albicans в развитието на урогениталните заболявания
• за диагностика на урогенитална кандидоза
• за оценка на ефективността на противогъбичната терапия

Този метод за изследване позволява детекция на патогена в голямо разнообразие от биологични проби- цервикален секрет, уретрален секрет, урина, еякулат,натривка от гланса и др. Възможна е едновременна диагностика на няколко микроорганизма (Кандида, Хламидия, Микоплазма, Уреаплазма) в една проба.
http://www.lina-bg.com/%D0%B8%D0%B7%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4…

Прикачени файлове

Мнения