МЗ предлага за награда медици от бедстващите райони
18.03.15
Илияна Ангелова
Илияна Ангелова
Експерт
МЗ предлага за награда медици от бедстващите райони

МЗ предлага за награда медици от бедстващите райони

Те ще получат парична награда за оказване на спешна помощ на малки деца и родилки

Снежното бедствие през последните дни накара милиони българи да се вълнуват заедно с хората, чиито домове се оказаха откъснати от света заради природните стихии. В тези трудни дни няколко души успяха да накарат сънародниците ни отново да повярват в медицината като  благородна професия. 

Затова Министерството на здравеопазването предложи на утрешното си заседание Министерски съвет да награди с държавна парична награда за особени заслуги и за проявена лична доблест при оказването на спешна медицинска помощ:

  • Д-р Филиз Изет Абидин – Ахмет – за оказване на спешна медицинска помощ на едномесечно бебе по време на усложнената метеорологична обстановка в махала на село Рани лист, област Кърджали- в размер на 3000лв.
  • Гюлай Гюлтекин Хамид – за оказването на спешна мед. Помощ на едногодишно дете с двустранна пневмония по време на усложнената метеорологична обстановка в Средна махала на с. Рани лист, област Кърджали – в размер на 3000 лв.
  • Дафинка Борисова Сейменова – за оказването на спешна медицинска помощ на родилка по време на усложнената метеорологична обстановка в гр. Сърница, обл. Пазарджик – в размер на 3000 лв.

Министерството на здравеопазването ще награди и още 344 лекари, сестри, фелдшери и шофьори на ЦСМП Кърджали, Смолян и планинските филиали на област Пазарджик – Пещера, Батак, Ракитово и Велинград с по 500 лв., на обща стойност 172 хил.лв. И трите ЦСМП ще бъдат отличени с почетен знак на Министерството на здравеопазването.

Мнения

18 мар 2015 16:48
Дима Димитрова
18 мар 2015 16:48

Да бъдат наградени!!!