Публикация

МЗ предлага за награда медици от бедстващите райони

Те ще получат парична награда за оказване на спешна помощ на малки деца и родилки


Снежното бедствие през последните дни накара милиони българи да се вълнуват заедно с хората, чиито домове се оказаха откъснати от света заради природните стихии. В тези трудни дни няколко души успяха да накарат сънародниците ни отново да повярват в медицината като  благородна професия. 

Затова Министерството на здравеопазването предложи на утрешното си заседание Министерски съвет да награди с държавна парична награда за особени заслуги и за проявена лична доблест при оказването на спешна медицинска помощ:

  • Д-р Филиз Изет Абидин – Ахмет – за оказване на спешна медицинска помощ на едномесечно бебе по време на усложнената метеорологична обстановка в махала на село Рани лист, област Кърджали- в размер на 3000лв.
  • Гюлай Гюлтекин Хамид – за оказването на спешна мед. Помощ на едногодишно дете с двустранна пневмония по време на усложнената метеорологична обстановка в Средна махала на с. Рани лист, област Кърджали – в размер на 3000 лв.
  • Дафинка Борисова Сейменова – за оказването на спешна медицинска помощ на родилка по време на усложнената метеорологична обстановка в гр. Сърница, обл. Пазарджик – в размер на 3000 лв.

Министерството на здравеопазването ще награди и още 344 лекари, сестри, фелдшери и шофьори на ЦСМП Кърджали, Смолян и планинските филиали на област Пазарджик – Пещера, Батак, Ракитово и Велинград с по 500 лв., на обща стойност 172 хил.лв. И трите ЦСМП ще бъдат отличени с почетен знак на Министерството на здравеопазването.

Коментари

Дима Димитрова
18 мар 2015 16:48

Да бъдат наградени!!!