Публикация

Кълновете от броколи срещу болести на стомаха

Японски учени откриха, че кълновете от броколи предпазват организма от често срещана стомашна бактерия, която се свързва със заболявания...


Японски учени откриха, че кълновете от броколи предпазват организма от често срещана стомашна бактерия, която се асоциира с гастрит, язва и дори с рак на стомаха, съобщи Ройтерс.

Пресните кълнове съдържат сулфорафан (вещество, което активира производството на ензими, предпазващи от свободните радикали и инфекции).

Проучването, публикувано в Cancer Prevention Research, показва, че консумацията на около 70 грама кълнове от броколи дневно може да предотврати някои здравословни проблеми.

Данните от изследванията с хора разкриват значително намаляване на риска от гастроентерологични заболявания.
Учените предполагат, че това се отнася и за риска от рак на стомаха.


Коментари