Публикация

Безплатни медицински прегледи в села край Пловдив организира болница "Медлайн"

Акцията на фондация „Качество на живот“ е продължение на благотворителната кампания „Топло сърце“,


Специалисти по вътрешни болести, кардиология и ендокринология заедно с мобилна клинична лаборатория на болница „Медлайн“ ще правят безплатни прегледи и изследвания на жители от селата около Пловдив. Кампанията се организира от фондация „Качество на живот“ и е по инициатива на председателя д-р Невен Енчев, мениджър на утвърденото лечебно заведение.

Във вторник- 24 март 2015 г. , екипът ще бъде в с. Марково. Консултациите ще започнат в 8,30 ч. в приемната на кметството. На следващия ден медиците ще бъдат на разположение на хората от с. Бенковски. На 26 март ще консултират всички нуждаещи се в пенсионерския клуб в с. Устина. Нашето желание е да обърнем внимание на пенсионерите, въпреки че повечето могат да получат направление от личния си лекар, но са истински затруднени да се придвижат до Пловдив за консултация, заяви д-р Невен Енчев. Затова доста от по-възрастните хора отивали на лекар, когато състоянието им е сериозно влошено, а понякога е нелечимо.

Акцията на фондация „Качество на живот“ е продължение на благотворителната кампания „Топло сърце“, проведена през есента на 2014 г. за пострадалите от наводнението в Мизия. Хората там останаха много доволни от медицинските грижи и на изпроводяк настояваха лекарите да отидат отново при тях. Председателят на фондацията д-р Енчев увери, че кампанията за безплатни прегледи и изследвания ще продължава и в други села от страната. В момента екипът на „Качество на живот“ уговаря с представители на местната власт датите и местата, където ще бъдат правени консултациите. Първата акция бе организирана по повод 1000 години от създаването на с. Белащица, чествано на 21-23 септември 2014 г.

Коментари

Костадин Илиев
22 мар 2015 15:12

Mnogo hubava akciq