Публикация

Потребителски кредит "План бебе" за двойки с репродуктивни проблеми

Посланикът на Държавата Израел у нас Н.Пр. Шаул Камиса Раз пристигна за Деня на отворените врати, който "New Life" организира в Пловдив


Първият у нас целеви потребителски кредитен "План Бебе“ за подпомагане двойки с репродуктивни проблеми вече е факт, благодарение на партньорството между ин витро център „New Life“ и банка „Пиреос“. Новата възможност бе представена в Пловдив днес, в Деня на отворените врати, който ин витро центърът организира. В представянето на това какво може да даде на двойките с репродуктивни проблеми една от най-значимите инвестиции на Израел в областта на здравеопазването, каквато е ин витро центърът "New Life", се включи и посланикът на Държавата Израел у нас Н. Пр. Шаул Камиса Раз.

Пациентите със стерилитет у нас имат още една възможност успешно да разрешат свой здравословен проблем, като получат високо специализирана и професионална помощ от нашия екип. Това каза медицинският управител на клиниката д-р Добринка Петрова в Деня на отворените врати днес, на който присъства и консултантът на центъра проф. Нери Лауфер, един от първите лекари в света, направили успешно ин витро.

Липсата на средства никога не е спирала българина да осъществи мечтата за свое дете. Понякога обаче пътят за реализация е доста труден, а преди създаването на Фонда за асистирана репродукция беше дори болезнен - немалко двойки бяха принудени да разпродават къщите си, за да платят ин витро опитите, припомни главният гинеколог на „New Life“ д-р Георги Крумов. И макар това да е вече минало, все още има хора, които се нуждаят от финансова подкрепа. А ние вярваме, че никоя мечта не заслужава по-голяма подкрепа от желанието за нов живот, заявиха партьорите от клиниката и банката.

"План Бебе“ е създаден специално да подпомогне хилядите български двойки с репродуктивни проблеми, да финансира раждания и програмите за съхраняване на стволови клетки. Процедурата за кандидатстване е значително улеснена – документи се подават във всеки банков клон, задължително ще бъде изискана и медицинска документация, издадени от ин витро центъра, удостоверяващи финансираната процедура и сумата по кредита.

Максималният размер на средствата, които ще се отпускат, е до 20 000 лв., а срокът за погасяване е 84 месеца. Ако сумата е до 6000 лв., кредитът трябва да се изплати за не повече от 5 години. Лихвата за погасяването е преференциална, затова пациентът ще плаща само по 100 лв. месечно, ако е изтеглил 5000 лв. за 60 месеца.

Ин витро център „New Life“ има договор с Фонда за асистирана репродукция към Министерството на здравеопазването от началото на ноември 2014 г. Фондът финансира до 3 опита по ин витро оплождане на двойка с до 5000 лв. на опит.

Медицински център за репродуктивно здраве „NewLife“ разполага с високотехнологично оборудване и с екип, обучен от водещи специалисти в Израел. Освен проф. Лауфер водещ консултант е и д-р Анат Сафран, световно признат експерт в областта на асистираната репродукция. „New Life“ притежава модерна база и оборудване, съобразено с най-високите международни стандарти - разполага с най-новата микроманипулационна система за ИКСИ оплождане и бенчтоп инкубатор от последно поколение, който дава възможност да се повиши успеваемостта при ин витро процедурите.

Клиниката разшири възможностите на дейността си като подписа и договор за партньорство с Университетска болница "Софиямед".

Коментари