Публикация

Какво се случва на организма, когато пиете течности след пушенето на цигари?

За вредата от тютюнопушенето и начините как да се откажат цигарите се пише и говори много.


Източник: http://mall359.com/

За вредата от тютюнопушенето и начините как да се откажат цигарите се пише и говори много. Пушенето от своя страна е въпрос на собствено желание и преценка. Ако не можете и не искате да спрете цигарите, поне може да намалите вредното им действие върху организма.

Като за началото спрете да пиете течност след или преди пушенето на цигара. Чудите се какво общо има приемът на течности с тютюнопушенето? При по-продължително пушене гърлото започва да ви дразни и започвате да кашляте по-често от обикновено. Пиенето на вода или каквато и да е друга течност ще облекчи дразненето в гърлото.

Това, което не знаете е че, вредните токсини от цигарата, които са останали в устната кухина лесно преминават в стомаха чрез течности, което пък може да доведе до различни вътрешни болести.

Така че следващия път, когато пушите цигара намалете поне малко нейното вредно действие, като избягвате да приемате течности. Водата, алкохола или кафето оставете за малко по-късно. Вместо това можете да изплакнете устата си или да измиете зъбите си след цигарата и след това да преминете към приема на течности.

Този прост трик може да бъде доста труден, ако сте свикнали всяка сутрин с кафето си да изпушвате няколко цигари. Опитайте се да се въздържате от течности след тютюнопушене и ще се предпазите тялото си от бъдещи здравословни проблеми.

Коментари