Публикация

Курс за кардиолози в "Токуда"

Симпозиумът, който ще се проведе на 15 и 16 април, е ориентиран към рентгенолози, кардиохирурзи, кардиолози и лаборанти.


Болница „Токуда” - София, е домакин на международен курс, посветен на неинвазивната образна диагностика на сърдечните заболявания. Форумът, който ще се проведе на 15 и 16 април, е ориентиран към рентгенолози, кардиохирурзи, кардиолози и лаборанти.

В него ще се включат български и чуждестранни лектори, които ще дискутират новостите в компютърната томография и магнитно-резонансната техника на изследванията при остър коронарен синдром, заболявания на миокарда, перикарда и сърдечните клапи, съобщиха от лечебното заведение.

„Акцент на форума ще бъдат съвременните методи за предоперативна оценка на миокарда и възможностите му за възстановяване след операция или интраваскуларно протезиране на коронарните артерии.” - поясни д-р Галина Кирова, началник на отделението по образна диагностика и председател на курса от българска страна.

Симпозиумът е организиран от Европейското кардиорентгенологично дружество и Българската асоциация по радиология.

Председател и съорганизатор на форума е проф. Матияс Аудкерк - двукратен президент на Европейското дружество по кардиорентгенология, завеждащ сектор „Образна диагностика” в Университетската болница в Грьонинген, Холандия.



Коментари