Публикация
Алкохолното зачервяване показва риск от рак на хранопровода
Британско проучване показва, че хората, които се зачервяват при употреба на алкохол, са в риск от рак на хранопровода...
Британско проучване показва, че хората, които се зачервяват при употреба на алкохол, са в риск от рак на хранопровода, съобщи Би Си Си.
Около 8% от населението на Земята (най-вече в Източна Азия) има дефицит на ензим, който кара кожата да почервенява след няколко питиета и повишава риска от рак с 6 до 10 пъти.
Учените смятат, че докторите могат да установят липсата на ензима чрез информация от пациента за предишни зачервявания.
Ограничаването на алкохола при хората в риск може да доведе до по-добра превенция на рака на хранопровода, допълват учените.
Коментари