Публикация

Диета със сурова риба и зелен чай удължава живота

Японската диета действа добре на целия организъм, грижи се и за регулиране на теглото


Японска диета със зелен чай и риба удължава живота

Най-новите изследвания на учените показват, че японската диета, която е богата на сурова риба и зелен чай, увеличава продължителността на живота. 

В своето проучване специалистите изследвали влиянието на начина на хранене върху средната продължителност на живота на жените във Великобритания и Япония. Оказало се, че жените във Великобритания, както и в другите най-развити западни страни се хранят основно с макаронени изделия и хляб и че те живеят средно 81,7 години. В същото време заради здравословната диета японките живеят с 5,5 години по-дълго от британките.
Японската диета е богата на пълнозърнести храни, зеленчуци и соя, затова те приемат ежедневно с 25% по-малко калории от европейките.

Трябва да се отбележи, че ключова роля в японската диета има зеленият чай. Той е полезен не само за поддържането на добра линия, но и за здравето и красотата. Зеленият чай е извънредно богат на антиоксиданти (катехини), които забавят процеса на стареене на организма. Редовната употреба на зелен чай укрепва стените на кръвоносните съдове, възстановява тяхната еластичност и проходимост. Заедно с това зеленият чай нормализира артериалното налягане, прочиства организма от токсините и солите на тежките метали, спира възпалителните процеси, повишава когнитивните функции, особено паметта.

Коментари