Публикация

Серологично изследване на антитела към H.pylori: IgG и IgА за месец април за 18лв. вместо за 30лв.

Серологично изследване на антитела към H.pylori: IgG и IgА


Серологично изследване на антитела към H.pylori: IgG и IgА

Най-лесно инфекцията се доказва именно чрез серологичен тест в кръвта!
H.pylori IgG - хемилуминисцентен имунен тест; качествен тест за откриване на антитела в серума на пациента, образувани вследствие инфекция с H.pylori. Положителният резултат означава, че има инфекция или че е имало инфекция в миналото. Необходимо е след това да се проведе лечение до негативиране на резултата. Контролно изследване е желателно да се направи не по- рано от 20 дни след края на лечението.
H.pylori IgА чрез ELISA метод. Доказването им говори за ранен период на инфекцията или остро възпаление на лигавицата на стомаха или дванадесетопръстника, ефективността на лечението и състояние на оздравяване.
Препоръчително е да се изследват едновременно и двата вида антитела IgG и IgA преди и след лечение. H.pylori IgА реагират по- бързо при адекватната терапия. Доказано е, че намаляlнето им с 10 % от първоначалното изследване е добър прогностичен белег.
В заключение, важно е да се открие възможно най-рано инфекцията с H.pylori, да се назначи ефикасна терапия за отстраняването им и да се проконтролира състоянието след лечение, за да се намалят възможните усложнения.

Коментари