Публикация

7 неочаквани причини за появата на бръчки

Известно е, че бръчките се образуват от слънцето, тютюнопушенето и безмилостния ход на времето


7 причини за поява на бръчкиИма и причини за поява на бръчки, за които не се досещаме:

Пиене със сламка

Пиенето със сламка от чаша може да е полезно за зъбите, но не и за кожата. Колкото по-често се свиват устните, толкова по-вероятно е да се образуват бръчки около устата.

Електрически радиатори

Ползата от електрическите радиатори е очевидна, когато навън е мразовито, но от тях въздухът става сух и кожата също се изсушава. А това води до преждевременно остаряване и появата на бръчки около очите и по лицето.

Дъвка

Дъвката е полезна след хранене, особено ако е без захар и нямате възможност да си измиете зъбите, но при дъвченето се увеличава мускулната активност на бузите. Това разрушава колагена на кожата, от което се образуват бръчки около устните и по бузите.

Отказ от слънчеви очила

Не се отказвайте от слънчевите очила под предлог, че не ви стоят добре. Под яркото слънце очите постоянно се присвиват, което води до образуване на характерните бръчки „пачи крак“.

Подпиране на лицето с ръце

Ако често подпирате лицето си с ръце, забравете за този навик, защото от него се образуват бръчки. Натискът на ръцете води до разрушаване на колагена и еластичността на кожата.

Спане на една страна

Тази поза е добра за хората с болки в гърба, но за другите продължителното лежане наляво или надясно води до бръчки. Много често те се образуват между женските гърди.

Употреба на много рафинирана захар

Рафинираната захар е вредна не само за здравето, но и за кожата. Тя предизвиква гликиране - процес, при който в организма се натрупва излишно количество захар, а оттам се стига до нарушаване на нормалната дейност на клетките. Причината е, че молекулите на захарта се свързват с молекулите на белтъците и създават вредни за организма продукти, които разрушават колагена и еластина и образуват бръчки.

Коментари

Лара Миланова
6 апр 2015 13:28

Подпирането на лицето с длани е много трудно за отказване! Постоянно се хващам неволно да го правя :( Даже и в момента си придържам лицето с едната ръка, а знам, че не е правилно!!!

веднага спрях дъвките