Публикация

„Амбинор Къп“ отново събира родния тенис елит (ВИДЕО)

„Амбинор Къп“ отново събира родния тенис елит (ВИДЕО)

През тази година за първи път се организира тенис турнир „Амбинор Къп“ за деца и юноши до 16 години


За 11-а поредна година с „Амбинор Къп“ ще започне новият тенис сезон на открито. Първият пролетен турнир дава възможност на родните ни национали – мъже и юноши, да проверят моментната си спортна форма, при това не в тренировъчен режим, а в истинска професионална спортна битка.

Авторитетът на „Амбинор Къп“ непрекъснато расте не само по рекордния брой участници, но и по спортно-техническото равнище на срещите. Миналата година на червените кортове на столичния ТК „Левски“ се явиха 74 състезатели от 30 клуба в цялата страната, а начело на състезателната листа стояха най-известните ни тенис имена. Припомняме, че през 2014 г. победител стана 34-годишният ветеран Илия Кушев, бивш национал, играл няколко пъти за купата „Дейвис“. Дори за специалистите победата му бе голяма изненада и я определиха като истинско чудо. Но шампионът веднага обясни завидната си спорна форма: „Ако има чудо, то се крие в двете много важни неща - всекидневните тренировки на корта, както и тонизиращото и възстановително въздействие на ампулите „Амбинор“, производство на „Екофарм“.

Квалификациите започват на 6 април, а на следващия ден продължават срещите от основната схема. Финалът е на 11 април (събота) от 11 часа. В петък следобед е двубоят за титлата на двойки. Наградният фонд е 2500 лв., а победителят на сингъл ще „заработи” 1000 лв.

Последната новина е, че за първи път се организира тенис турнир „Амбинор Къп“ за деца и юноши до 16 години. Той ще стартира на 21 април, ще продължи до 25-и. Мястото на срещата вече го знаете. 

Коментари