Публикация

Индивидуална програма за ефикасно отслабване


Широко разпространена представа е, че хранителният режим е задължителен, когато една жена иска да се радва на хубава фигура. Понякога обаче добрата визия зависи много повече от свалените сантиметри в проблемните женски зони, отколкото от цялостната редукция на теглото.

„Когато не става въпрос за наднормено тегло, а просто за свалянето на не повече от четири-пет килограма, невинаги е необходимо да се спазва хранителен режим. Хората не искат, а понякога нямат възможност да спазват определен начин на хранене, защото ежедневието им не го позволява. В този случай е много удачно да бъдат направени процедури със съвременна апаратура, която е ориентирана към премахване на натрупванията в т.нар. проблемни зони.” Това обяснява д-р Боряна Илиева, която е част от екипа на Диагностично-консултативен козметичен център „Rallis”.

В центъра се използват модерни технологии естетическо оформяне на тялото, които са свързани с подлагането на различни видове процедури. Д-р Илиева е убедена, че само фитнесът и диетите невинаги дават задоволителни резултати при третирането на проблемните зони, затова трябва да се използват алтернативни методи: „Посредством апаратурата, която използваме, се намалява обиколката на жената, което визуално се възприема като отслабване, а всъщност не съответства на кой знае каква промяна в килограмите. Това, което се получава като краен резултат след края на 10-15-дневните ни програми, е едно оформяне и стягане на тялото. Дамите се радват на видимите резултати и съответно се чувстват по-добре и физически, и психически.”

В стремежа си да бъдат неотразими колкото се може по-скоро жените правят една основна грешка. Тя обаче често има трайни негативни последици. „Драстичните диети са най-честата грешка, която правят дамите, когато решат да отслабнат. Те са с изключително краткотраен резултат и са опасни за здравето. Да не говорим, че се отразяват зле и на външния вид”, обобщава д-р Илиева.

Според редица диетолози индивидуалните диети са хранителният режим на бъдещето. Те трябва да бъдат ориентирани към специфичните характеристики на човека и да отчитат особеностите на неговия метаболизъм.

В център „Rallis” също се придържат към мотото, че всеки човек е частен случай: „Организмът на всеки реагира по различен начин, затова имаме индивидуален и комплексен подход към хората, които идват при нас. Провеждаме консултация, на която се обсъждат рисковите фактори, които са довели до проблем с килограмите. След това правим изследване, което дава информация за структурата на тялото като мускули, мазнини, сегментно разпределение. Вижда се какъв е метаболизмът и съответно се преценява какви мерки могат да бъдат взети за всеки един от тези проблеми.”

Коментари