Публикация

Как да се захраним правилно, след като сме подложили организма си на детоксикация

Захранването е изключително важно, за да бъде пречистването на организма ефективно


Когато подлагаме организма си на детоксикация, не трябва да забравяме, че пречистването на организма не е диета за отслабване, а начин да очистим тялото си от токсините и да регулираме метаболизма по най-добиря начин.

За правилно завършване на очистващия цикъл, захранването е не по-малко важно от стриктно изпълнената детоксикация, защото често пъти лесно и бързо се връщаме към старите си хранителни навици. Приемането на твърда, тежка, преработена храна, след като няколко дни сме били на разредени плодови сокове, е все едно да задръстим с гъста кал прочистената система.

Свикнете да спазвате естествените цикли на тялото:

от 8 часа вечерта до 4 сутринта се засилва процесът на обработване на храната и не се препоръчва никакво гризкане. До обяд е полезно да се приемат само плодове и плодови сокове, тъй като са засилени пречистващите функции на органите и системите. Тялото си набавя енергия от 12 часа на обед до 8 вечерта и това е най-доброто време за хранене.

Затова нека закуската да бъде от плодове: 2 кивита, 1-2 ябълки, 1-2 портокала. За междинната закуска в 10 часа си накиснете за четвърт час 2-3 с.л. овесени ядки и малко стафиди в топла вода или билков чай. Те могат да се носят от къщи или да се приготвят на работното място. Обядът може да съдържа повече въглехидрати, които освобождават по-бързо енергия: задушени картофи с копър, варен ориз със зеленчуци, картофена салата с лук, постен гювеч, салата от зеле и моркови с филийка ръжен хляб. Ястията могат да се гарнират с маслини. За вечеря се препоръчват повече белтъчини, тъй като те създават по-дълго усещане за ситост и не водят до натрупване на мазнини по корема и бедрата: салата със сирене, извара, яйце, тофу, яхния със соеви продукти.

По време на захранването месо не се препоръчва. На петия ден яжте нормално, но нека е по новите правила. Запазете прясно изцедения плодов сок към закуската и се опитайте да намалите млечните и месните продукти в менюто си, тъй като те образуват слуз и затрудняват храносмилането и усвояването на хранителните вещества в организма. 

Коментари