Публикация

Курс по артроскопия събира ортопеди от страната и чужбина

За първи път обучението ще се проведе на кадавр с прилагането на последните техники за лечение на най-честата патология в колянната става


За втора поредна година в ТЕЛЕЦ при Медицински университет - Плевен, ще се проведе курс по артроскопия на колянната става. Курсът е под патронажа на Българската Асоциация по артроскопия и спортна травматология, чийто председател и организатор на събитието е д-р Робърт Халваджиян, началник на отделение по ортопедия и травматология в МБАЛ „АвисМедика“ в Плевен.

Това е вторият пореден форум по артроскопия с домакин МУ-Плевен, като миналогодишното събитие премина при голям интерес и засилено участие на специалисти и студенти.

На 18 април в Телекомуникационния ендоскопски център в Плевен ще се съберат ортопеди отцялата страна, водещи специалисти в областта на артроскопската хирургия, както и чуждестранни лектори от Хърватия и Словения. Официалното откриването е от 8.30 ч. в зала „Амброаз Паре” на Центъра. За първи път обучението ще се проведе на кадаври /трупен материал/ с прилагането напоследните техники за лечение на най-честата патология в колянната става. 

Тренировъчният курс значително ще допринесе за повишаване на професионалните умения на участниците и за бързото внедряване на новите техники в собствената им клинична практика. Водещи фармацевтични фирми ще участват и подпомогнат събитието, като всички желаещи ще могат дасе включат в безплатно теоретичната част.

Коментари