Публикация

5 ПОЛЗИ ЗА ЗДРАВЕТО ОТ ПЪДПЪДЪЧИТЕ ЯЙЦА

Много хора не осъзнават, че пъдпъдъчите яйца предлагат значителни ползи за здравето. В действителност, за да бъдем точни, има 5 основни такива.


Съветваме ви да откриете важните причини, защо пъдпъдъчите яйца са толкова важно пре-откритие в съвременното модерно съзнание на потребителите. Здравето на възрастните и децата на днешното съвремие, в което ние се учим за хранителните алергии, нетолерантността, последиците от генетично модифицирани организми, е силно повлияно от храненето.

КОИ СА ОСНОВНИТЕ 5 ПОЛЗИ?

    1. Имат измерима хранителна стойност

Пъдпъдъчите яйца са богати на витамини и минерали. Те осигуряват значителни здравословни ползи за цялостния организъм, доставяйки му Калций. Също така са изключително богати на HDL холестерол (т.нар. добър хослестерол). Състоят се от около 13% протеин, което е около 2% повече от кокошите яйца. Те също съдържат значителни количества от Витамин А и В2.

В действителност, не е препоръчително да се прекалява с приема на повече от необходимото дневно количество витамин А[i], но това няма да се случи, ако се консумират до 10 пъдпъдъчи яйца дневно.

    2. Могат да повлияят положително на организма!

Има много неща, които пъдпъдъчите яйца, могат да направят за тялото ви. Някои от неуспоримите факти са, че те са носител на лесноусвоим калций, повишаване на имунитета и нивата на хемоглобина.

Пациентите, които страдат от астма и туберкулоза също чувстват облекчение от редовната консумация на пъдпъдъчи яйца.

Те съдържат протеина овомукоид, който е вид протеин, съдържащ се в противоалергичните лекарствени препарати. Те също съдържат 5 пъти повече от кокошите яйца желязо, мед и фосфор.

В допълнение, те помагат да се стимулира сексуалността, защото доставя на простатната жлеза вещества, като протеини, фосфор и витамини, които могат да подпомогнат за възстановяване на сексуалната потентност. Голяма част от хората приемат всякакви лекарства и билки за тази цел, защото не знаят, че и с пъдпъдъчите яйца могат да се постигнат нужните резултати.

    3. Пречистват и възстановяват тялото.

Пъдпъдъчите яйца съдържат съставки с антиоксидативна функция и такива, които спомагат отстраняването на тежки метали от тялото и токсините от кръвта. Те също така подпомагат за остстраняване на т.нар. чернодробни камъни, камъни в жлъчката, камъни в пикочо-половата система.

    4. Не предизвикват алергични реакции

Освен че са в основата на хипоалергенната индустрия, тези яйца не причиняват диатеза. Всъщност, повечето хора ги използват, за да се борят с алергични симптоми. Протеинът Овомукоид е този, който прави това. Овомукоид е основната съставка, която ще намерите в много противоалергични лекарства, така че можете да го получите направо от природата с пъдпъдъчите яйца. Последователната консумация на яйца от пъдпъдък може да ви помогне, за да имаме силна имунна система, направи кожата ви да изглежда много по-добре и ще имате по-добро общото здравословно състояние. Това е така, защото когато тялото ви се прочисти от вътре, ще изглежда добре и опаковката му.

    5. Помагат на тялото да се лекува от травма

Експерти смятат, че пъдпъдъчите яйца може да подпомогнат за ускоряване на възстановителния процес след инсулт и за укрепване на сърдечно-съдовата система.

Някои пациенти получават изцеление на язви и гастрити при редовен прием на пъдпъдъчи яйца, а експертите отчита, че яйцата могат да помогнат за предотвратяване на растежа на раковите клетки и лечение на диабет.

Интересното за тези яйца е, че можете да ги ядете и сурови. Не съществува риск от салмонела, защото телесната температура на пъдпъдъка е много по-висока от тази на едно пиле. В допълнение, те не могат да бъдат замърсени и заразен, защото те съдържат вещество, наречено лизозим. Lysozyme убива бактериите. Много експерти препоръчват да се консумират сурови яйца, или ги сварете за кратко за по-малко от 30 секунди, така че жълтъкът да остане суров. Понякога топлина от готвенето може да унищожи ценни хранителни вещества.

Тъй като те са толкова малки, ще ви се иска да изядете много повече от тях, отколкото от обикновените кокоши яйца. Трябва да сте внимателни, защото не трябва да се яде повече от 20 на ден. Също така, ако ви се ядат повече от 5 пъдпъдъчи яйца дневно, то тогава ще трябва да намалите друг вид храна като моркови и риба. Повечето хора ядат 3-5 яйца на закуска.


Препоръчителен дневен прием на вит. А:

[i]Мъже - 0,6 милиграма

Жени - 0,6 милиграма

Деца - 0,6 милиграма

Новородени - 0,35 милиграма

Кърмещи жени - 0,95 милиграма

Източници:

http://www.ovogenics.eu/en/page/the-quail-egg.html

http://www.ijsrp.org/research-paper-0513/ijsrp-p1729.pdf

http://www.iosrjournals.org/iosr-jdms/papers/Vol13-issue4/Version-7/W01347106109.pdf

Коментари

26 апр 2015 23:32

Противопоказани ли са при някои заболявания? А за болестта на Паркинсон?

18 апр 2015 11:56
Дани По
18 апр 2015 11:56

Истенски се впечатлих, че могат да се ядат сурови. Не мога да си представя как ще помогнат при астма обаче. каква е връзката с дишането?

9 апр 2015 21:52
Лара Миланова
9 апр 2015 21:52

Като бях малка родителите ми бяха купили пъдпъдъци и редовно хапвахме пъдпъдъчи яйца. Бяха много вкусни, иначе не съм си купувала купешки. Знам, че помагат при астма, имах приятелка, която имаше астма, и й подарявах пъдпъдъчи яйца. Каза, че почувствала облекчение. Но нямах представа, че има толкова повече ползи от тях. Колко пъти седмично препоръчвате да се ядат пъдпъдъчи яйца?