Публикация

Тихомир Грозданов отново с купата на „Амбинор Къп“ (ВИДЕО)

Финалният мач на „Амбинор Къп“ показа най-доброто, на което са способни двамата съотборници


Навръх Велика събота двама български национали – Тихомир Грозданов и Илия Кушев – застанаха един срещу друг на червените кортове на ТК „Левски“ в Борисовата градина, за да разпределят в мъжка битка купите и наградите на 11-ото издание на тенис турнира „Амбинор Къп“. Любопитно е, че преди няколко седмици те бяха част от тима на България за Купа „Дейвис“. Двамата играха в тандем на двойки и стигнаха до обрат от 0:2 до 3:2 сета, което впоследствие се оказа ключово за крайния успех на нашите.

Финалният мач на „Амбинор Къп“ показа най-доброто, на което са способни двамата съотборници. Грозданов обаче успя да надделее над миналогодишния победител Кушев с 6:4, 6:4. 27-годишният варненец реализира решаващи пробиви в седмия гейм и на двата сета, за да триумфира след малко повече от час и половина игра.

В крайна сметка първите две места окупираха двама левскари – и Кушев, и Грозданов са възпитаници на ТК „Левски“, което с радост бе подчертано от управителя на клуба и директор на турнира Димитър Войнов.

За Тото, както колегите на Тихомир предпочитат да го наричат, това бе общо осми финал на „Амбинор Къп“. Досега той е печелил трофея през 2011, 2012 и 2013 г., а през миналия сезон не участва заради контузия. След победата си той заяви: „Турнирът е чудесен и много полезен. Винаги, когато съм в България, участвам с удоволствие в него. И този път мачовете бяха на завидно професионално равнище. С Илия сме приятели, познавам доста добре играта му, той е много силен състезател и за мен бе истинско удоволствие да се срещнем на финала“.

И добави: „Питате ме за ампулите „Амбинор“ – те имат страхотен ефект, благодарение на тях се възстановяваме бързо и качествено след всеки тежък мач, те имат определен принос за победата ни за Купата „Дейвис“.

Любимецът на публиката Илия Кушев остана втори, но отново блесна с майсторските си изпълнения, които бяха посрещнати със спонтанни аплодисменти и одобрителни възгласи. Мнозина го определиха за морален победител на тазгодишния турнир, защото по пътя си до финала елиминира само сериозни противници. И свръхумората в крайна сметка си каза думата.

Водачът в схемата Пламен Милушев падна от двукратния шампион на турнира Ивайло Трайков. Получи се оспорван мач и Трайков продължи напред след 6:4, 1:6, 7:6 (4). Обаче победителят от 2008 и 2009 г. в „Амбинор Къп“ се препъна срещу коравия биткаджия Илия Кушев и напусна състезанието. Нещо повече - Кушев, пети в схемата, се справи и с Петър Трендафилов, също изключително силен състезател, поставен под номер 3. Илия го отстрани със 7:6 (2), 6:2.

Тото Грозданов пък се класира за осми път в кариерата си за финала на „Амбинор Къп”, след като отстрани Цветан Михов и Марсел Радев, както и Алекс Мартински.

Шампиони на двойки станаха Васил Шандаров и Вадим Чергов, поставени под номер 2 в схемата, които се наложиха с 6:4, 6:3 срещу номер 3 Любомир Лещански и Калоян Михайлов.

11-ото издание на „Амбинор Къп“ ще се запомни с високото си спортно-техническо равнище, отличната си организация, макар че започна с неприятна изненада, поднесена от обилния снеговалеж, ледения вятър и поройния дъжд. Поздравления заслужават както главният съдия Милена Коцева, така и съдията на корта Елена Андонова. Спонсор на „Амбинор Къп“, който е част от държавното първенство, е фирма „Екофарм“ и собственикът й д-р Петър Велев. Той за първи път бе възпрепятстван да връчи наградите и да поздрави победителите. Но с това приятно задължение отлично се справи д-р Нели Цолова, маркетинг мениджър на „Екофарм“.

Ефектът на „Амбинор“ се изразява в изчистване на амоняка, който е краен продукт от обмяната. Затова на практика се препоръчва не само по време и след боледуване, но и при прием на алкохол и изобщо при хора, изложени на токсични вещества. Който ползва често „Амбинор“, със сигурност е установил, че има висок коефициент на полезност. Причината е, че освен незаменимите аминокиселини аргинин и аспартат препаратът съдържа магнезий и витамин В6. А е известно, че по време на боледуване от вирусна инфекция нуждата от магнезий нараства драстично, защото при високата температура той се отделя с потта.

Присъствието на витамин В6от своя страна подпомага по-доброто усвояване на магнезия. Медиците препоръчват да се приемат две опаковки от препарата, за да може наистина организмът да се зареди с енергия, и то по физиологичен път. Действието на „Амбинор“ е ефикасно, когато се нуждаем от подкрепа при активни умствени или физически натоварвания, стрес. Тайната се крие в уникалната формула на медикамента, която комбинира изброените вече четири изключително важни за организма вещества – аминокиселините аргинин и аспартат, магнезий и витамин В6.

Румен Леонидов

Инфекциозни болести Кардиология Медицинска генетика и ембриология Неврохирургия Нефрология Образна диагностика Обща медицина Ортопедия и травматология Педиатрия Психиатрия Ревматология Социална медицина и здравен мениджмънт Спешна медицина Спортна медицина Съдова хирургия Токсикология Урология Фармация Хирургия Хранене и диететика Магнезий Пролетна умора Магнезий Пролетна умора витамин В6 тенис аргинин амбинор Амбинор къп при умора аспартат за енергия при спорт ambinor cupq

Коментари