Публикация

СЗО: Любовта е болест

Тя се оказа психично разстройство


Източник: http://www.blitz.bg/

Експерти на Световната здравна организация /СЗО/ причислиха любовта към психичните разстройства и по този начин я наредиха до заболявания като алкохолизма и клептоманията.F 63.9 – под този номер любовта е записана в регистъра на заболяванията на Световната здравна организация.

Експертите сравняват чувството с обсесивно-компулсивното разстройство. По това как човек обича, можело да се съди за психичното му здраве.
Любовните чувства атакуват най-болезнено склонните към депресия и меланхолиците. На холериците любовта също не се отразява добре, тъй като те изпадат в ярост при най-малкия проблем.
Лекарите ясно са определили симптомите на любовта: натрапчиви мисли за другия, резки промени в настроението, проблеми със самочувствието, самосъжаление, безсъние, нарушение на съня, главоболие, безразсъдно и импулсивно поведение.

Коментари

    По-скоро МКБ 63.9 е класифицирано към разстройства отнасящи се за  навиците и влеченията, но такова МКБ 63.9 не е писано за любовта, а има подгрупа  119  за психични и поведенски разстройства, което е грешно и грубофрапантно.  

   Любовта не е болест по-скоро е съвкупност от хормони на щастието или на  удоволствието, като окситоцина, като серотонина. 
    Всичко е до време и е  мимолетно, то е ясно. Ако  има мания може да е на базата на литий, но определено е поради други причини и по-сериозни заболявания базирани на психическа основа. 
    Според мен, за да има МКБ едно заболяване  трябва да се класифицира, като хронично.
    А според вас  любовта заболяване ли е и можем ли да я причислим към хроничните заболявания?

https://mediately.co/bg/icd/F00-F99/set/F60-F69/cls/F63.9/Razstrojstvo-na-navicite-i-vlecheniyata-neutochneno

Както Пипи търси мехлем ЗА лунички, така и ние искаме хапче, за да сме влюбени (май ;)

Лара Миланова
17 апр 2015 14:51

Ако любовта е диагноза, искам да я нося доживот!!!!

на МКБ вяра да нямаш ;)

Болест, ама ни прави щастливи! :)