Публикация

Специалисти помагат на бебето, още докато е в майчината утроба! (ВИДЕО)

Репортаж за уникалните за България вътреутробни операции и интервенции, които се извършват в Сектора по фетална и пренатална медицина към Медицински комплекс "Д-р Щерев" - лазерна аблация на плацента, фетална трахеална оклузия и интраутеринна хемотрансфузия на плода.


Гледайте репортаж за уникалните за България вътреутробни операции и интервенции, които се извършват в Сектора по фетална и пренатална медицина към Медицински комплекс "Д-р Щерев".

Доц. Атанас Щерев и д-р Петя Чавеева представят три високоспециализирани иновативни методики, които спасяват застрашения детски живот още преди да се е родил. В края на 2014 и началото на 2015 в Медицински комплекс "Д-р Щерев" бяха приложени фетална лазерна хирургия (лазерна аблация на плацента при тежък трансфузионен синдром), вътреутробна операция на плод с поставяне на балон катетър (при дете с вродена диафрагмална херния) и вътреутробно кръвопреливане на плод.

Прилагането на тези методики дава възможност на бъдещите родители в България при нужда да се възползват от най-модерните достижения на световната фетална медицина.

Коментари