Публикация

ЗДРАВИ И КРАСИВИ С „ФИТНЕС СТАРТ” НА ЛАБОРАТОРИЯ „ЛИНА”

ЗДРАВИ И КРАСИВИ С „ФИТНЕС СТАРТ” НА ЛАБОРАТОРИЯ „ЛИНА”


С наближаване на лятото хората започват да обръщат все по-голямо внимание на физическите си характеристики – стегнатост на тялото, килограми, мускулатура. Жените искат да свалят излишните мазнини, натрупании през зимните месеци, а мъжете паралено с това да качат мускулна маса и подчертаят релефа. За постигането на желания ефект са необходими по-интензивни тренировки във фитнеса и спазване на определени диети. В преследване на поставените цели и за максимално удовлетворяване от получените резултати е много важно да се работи по предварително изготвени от специалист (бодибилдър, диетолог) индивидуална тренировъчна програма и хранителен режим.

Никоя диета не може да донесе ползите и резултатите, които ще получите от един индивидуален и балансиран хранителен режим, съобразен с вашите цели и базиран на метаболизма, антропометричните данни и физическата активност. Съчетаването на храненето с индивидуална тренировъчна програма е най-оптималната атака срещу излишните мазнини, а също така и ключът към покачване на мускулната маса или постигане на релеф на тялото.

Индивидуалната тренировъчна програма се изготвя спрямо индивидуални особоности и конкретни цели – увеличаване на мускулна маса, релеф, редуциране на излишно тегло, подобряване функционалността на тялото, тренировки при бременост или след раждане и др. Паралено с това, за максимално бързи резултати при постигане на поставените цели, все повече спортуващи фитнес прибягват до употребата на различни по вид и състав специални хранителни добавки, хормонални препарати и др.

От особено значение за вашето здраве и кондиция при спазването на определен хранителен режим и тренировъчна програма, освен постигнатите видими резултати, е наложително да бъдете информирани как точно те се отразявят на невидимата част на вашето тяло - органите.

Каква е клиничната картина на вашия организъм можете да разберете единствено след подлагането на определни медицински изследвания. Защото един хранителен режим не само не трябва да поврежда здравето ви, а незаменимите хранителните съставки трябва да са така балансирани и дозирани, че да осигуряват всички необходими микроелементи като витамини, минерали, незаменини аминокиселини, есенциални мастни киселини и др., за да се подобри здравословното състояние и хормоналния статус на организма. Трябва да се чувствате жизнени и тонизирани, както и да имате достатъчно енергия за интензивни тренировки.

За целта МДЛ „Лина” предлага на своите настоящи и бъдещи пациенти два фитнес пакета от диагностични изследвния за спортуващите.

Първият пакет, „Фитнес старт”, е подходящ за всички, които правят упражнения за тонус или спазват диета. Целта на диагностичния пакет е да даде обратна връзка - как се отразява на организма избраният хранителен режим и физическо натоварване. „Фитнес старт” е на цена от 13 лева и включва изследване на ензимите на черния дроб АСАТ и АЛАТ, проследяване на функцията на бъбреците чрез изследване на урина и креатинин, изследване на кръвна захар, холестерол и др.

Резултатите показват дали менюто, което може да включва предимно зеленчуци или месо, натоварва черния дроб и бъбреците.

 При изследванията и за двата пакета е нужно пациентът да даде кръв и урина рано сутрин, на гладно, като към цената се прибавя и таксата от 2 лева за манипулация.

Коментари