Организиране на профилактични прегледи
МЦ Медкрос
МЦ Медкрос
Медицински център
Организиране на профилактични прегледи

Организиране на профилактични прегледи

Медицински център "Медкрос" работи по утвърдена методика за провеждане на организирани профилактични прегледи и профилактика по индивидуални програми.

Специалистите в медицинския център имат сериозен опит като част от екипи, осъществяващи профилактичните прегледи, както в кабинетите на медицинския център, така и на място във фирмата, предприятието и др.

Центърът разполага с преносимо оборудване - медицинско и помощно, позволяващо извършването на професионален специализиран преглед и извън територията на лечебното заведение - ехографска апаратура, офталмологична техника, кушетка, АГ стол, параван и т.н.

Администрирането на процеса е експедитивно, прегледите се провеждат според правилата на добрата практика, документацията се изготва коректно и в предвидените за това срокове.

Профилактични прегледи чрез Застрахователни компании за допълнително здравно осигуряване.

Ценовият диапазон на пакет "Профилактични прегледи" - за мъже и жени е различен. Това зависи от решението на работодателя - да се придържа към задължителните специалности и изследвания, съгласно нормативната уредба или да ги надвиши.

Профилактични прегледи чрез директно корпоративно договаряне.
Профилактичните пакети се изготвят след анализ на редица фактори - възраст, пол, работна среда и т.н. По време на провеждане на самите прегледи се взема под внимание и наследствената обремененост, предразположеност към някои заболявания и т.н. Целта е здравословният проблем да бъде открит навреме, с оглед неговото дефинитивно решаване или непозволяването да премине в хронична форма.

Профилактика по индивидуална програма.
Попълването на кратка анкета - свързана с обективизиране на рисковете при наличието на определени фактори, ще позволи изготвянето на максимално адекватно предложение за нужните специализирани прегледи.

Задължителна профилактика при жени /по нормативна уредба/.
Прегледи - интернист, невролог, офталмолог, АГ с цитонамазка - веднъж годишно;
Изследвания - кръвна картина, кръвна захар, холестерол.

Задължителна профилактика за мъже /по нормативна уредба/.
Прегледи - интернист, невролог, офталмолог;
Изследвания - кръвна картина, кръвна захар, холестерол, над 45 - PSA.

Препоръчителна профилактична диагностика /съобразно наблюдаваните съвременни тенденции на заболеваемост - увеличаване на онкологични заболявания и болести на ендокринната система/.
Жени - ехомамография, ехография на корем и на щитовидна жлеза;
Мъже - прегледи при уролог, ендокринолог, ехографска диагностика на корем.

Мнения