Публикация

Д-р Енев - „...ще посоча на студентите - медици от Пловдив мостовете между източната и западната медицина“

Знанието на 21-ви век е синтез от множество науки. Съчетанието на древните лечебни практики с най-модерните научни изследвания е темета на предстоящата лекция пред медиците в Пловдив.


"Откривам 8-я световен конгрес по Медицинска акупунктура под егидата на ICMART, като пожелавам на българските лекари да усвоят и разширят практикуването на този древен, нескъп и високоефективен метод в България..." така министърът на здравеопазването Д-р Радой Попиванов откри форума в НДК, София в препълнената зала №1 с медици от цял свят.

„Мостове между източната и западната медицина“ е темата на лекцията, която основателят на Международната организация по Фрактална медицина д-р Енчо Енев ще изнесе в Медицинския университет в Пловдив пред студенти, стажанти и специализанти по медицина. Тя ще бъде представена на 23 април 2015 г. от 17 ч. във Втора аудитория на Аудиторния комплекс в учебното заведение на бул. „Васил Априлов“ 15а.

„В програмите за обучение в медицинските ВУЗ-ове липсва основната информация за възможностите на източните медицински практики, описание на основните термини и теории, методите и принципи на лечение. Лекцията ще направи паралел между двата подхода: конвенционалния и източния, ще се разкаже къде източните методи са преимуществено по-ефективни и какви са начините за прилагане на практика. Ще бъдат дадени с примери. Д-р Енев - „...един от случаите, който ще бъде посочен, е свързан с пациенти, страдащи от шипове в областта на гръдния кош, клинично изразяващи се с екстрасистолии. След няколко въздействие с иглотерапия и кръвопускане, ЕКГ параметрите на пациента се нормализират трайно и те са спира пиенето на по шепа лекарства, за поддържане функциите на сърцето си в добра форма.

Д-р Енев смята, че студентите е необходимо да знаят какви са възможностите на източната медицина, за да могат да надградят знанията си от конвенционалната медицина. Според него, източни терапевтични методи, крият много неизползвани резерви за лечение и профилактика на редица състояния, но не бива и да се преекспонират методите на Изтока без основание.

Подобна лекция за широка аудитория, Д-р Енев е подготвил и за 6-я фестивал за здравословен живот „Здравей, здраве“, който ще се проведе на 25 и 26 април в Пловдив.

Акушерство и гинекология Алтернативна медицина Вътрешни болести Гастроентерология Инфекциозни болести Кардиология Медицинска генетика и ембриология Неврохирургия Нефрология Образна диагностика Обща медицина Ортопедия и травматология Педиатрия Психиатрия Ревматология Социална медицина и здравен мениджмънт Спешна медицина Спортна медицина Съдова хирургия Токсикология Урология Фармация Хирургия Хранене и диететика Болки в ставите Шипове Акупунктура Шипове болка иглотерапия Фрактална медицина алтерантивна медицина конвенционална медицина стохастични модели fractals

Коментари