Публикация

Танци вместо фитнес


Отдавна се знае, че физическата активност подобрява здравето. Но какво да правят хората, които нямат време за фитнес, сутрин не им се става по-рано, за да правят гимнастика, а времето навън никак не е подходящо дори за кратка разходка. Има решение и на този проблем - танци.
 
Те могат да се определят като най-красивият фитнес. Танците осигуряват не само значително натоварване на мускулите, но и формират изящна фигура и походка. Освен това те са идеален начин да се бориш с депресията и излишните килограми. За половин час се изгарят 500 калории, а в организма се образуват ендорфини – хормоните на щастието.
 
Доказано е, че ритмичните движения под съпровода на музика са ефективен и най-важното приятен начин за оздравяване.
 
Степът е един от най-ефективните танци. Развива координацията на движенията и равновесието, помага на ставите и тренира сърцето. Ако имате проблеми с гръбначния стълб, степът е вашият танц.

Салса, румба или ча-ча-ча ще ви помогнат да се почувствате по-свободни и уверени, както и да решите проблема с целулита или излишните килограми. Тези горещи танци са идеална тренировка за мускулите на бедрата, гърба, талията и ръцете.

Пластичните и чувствени ориенталски танци помагат за свалянето на  излишните сантиметри от бедрата, стягат ръцете, правят корема плосък и укрепват мускулите на гърба.

Хип-хоп – свобода, импровизация и възможност да бъдеш себе си, танц и спорт едновременно. Ако се захванете с хип-хоп, друг фитнес не ви е необходим. Танцът осигурява натоварване на всичките мускули, помага да се свалят излишните килограми и укрепва сърдечно-съдовата система.

Израелският терапевт Алекс Кертен е разработил уникален танц за лечение на страдащи от паркинсон. Новият метод, който залага на музика, ритъм и специални движения, привлича вниманието на експертите – според неговия автор той може да помогне на страдащите от паркинсон да се адаптират към болестта и дори в определена степен да я контролират.
 

Коментари