Публикация

​Шокова терапия спасява от сексуални разстройства

След 6 курса в болница“Медлайн“ в Пловдив мъжете забравят за еректилната дисфункция и живеят пълноценно, без да гълтат хапчета


Възможно ли е след само 180 минути терапия един мъж да възвърне сексуалната си мощ и да бъде на ниво, когато докосне хубава жена?

Да, ако се лекува с най-модерния апарат апарат за неинвазивно лечение на еректилна дисфункция „ED 1000“, с който вече разполага болница „Медлайн“ в Пловдив. Терапевтичният метод е известен като шокова терапия, която помага да се образуват нови кръвоносни съдове на члена, които значително подобряват кръвоснабдяването в областта на таза и по този начин слагат край на „засечките“ при сексуален контакт, обясни урологът д-р Ефтихиос Папаниколау. Водещият гръцки специалист идва специално у нас, за да помага на пациенти с еректилна дисфункция.

Проблемът се решава, без да се провежда медикаментозно лечение – с хапчета или инжекции, избягват се и операциите. Пациентът спира да харчи пари за лекарства. Прави 6 курса, по един през седмица, като всеки е с продължителност 20-30 минути. Апаратът излъчва шокови вълни с ниска честота, които се предават през кожата на половия член чрез специален рефлектор. За всеки пациент е необходим специален накрайник, който фокусира необходимия брой вълни.

Различното от досега прилаганите методи, които се борят само със симптомите – невъзможност за осъществяване на ерекция, „ED 1000“ се справя с причината – намаляване на кръвния поток.

Терапията не е инвазивна, изключително безболезнена и без странични ефекти. След приключването й при 80% от пациентите засечките по време на полов контакт спират. Подобрението е трайно и при незначителна част от мъжете се налага курсът да се повтори след най-малко 2 години, изтъкна д-р Папаниколау.

Най-важното, след като пациентът събере кураж, признае, че страда от еректилна дисфункция и потърси помощ, първият преглед да се направи с доплер, който точно да установи състоянието на кавернозните тела. В зависимост от състоянието на болния след това урологът ще го насочва за допълнителни лабораторни изследвания или консултации с ендокринолог, кардиолог или психолог в болница „Медлайн“.

Лекарят посочи, че уникалният апарат за шокова терапия е приложен най-напред през 2005 г. за лечение на пациенти с исхемична болест на сърцето, наричана от болните гръдна жаба. Той предизвиква неоангиогенеза и увеличава кръвния поток. След като се установило, че подобрява кръвонснабдяването на страдащия орган, започнал да се прилага и в урологията.

На 20 години един от 20 мъже има риск от еректилна дисфункция, а над 40-годишна възраст половината от представителите на силния пол имат сексуални проблеми. Когато един пациент страда от сърце, диабет, високо кръвно налягане или изкривен пенис, той обикновено има затруднения при сексуално общуване. Д-р Папаниколау подчерта, че при близо 40% от мъжете те може да са на психологическа основа и да са предизвикани от стрес. И макар да не обичат да говорят за проблема публично, мъжете търсят помощ при специалистите. 

Прикачени файлове

cv.doc

Коментари