Публикация

Чудото да станеш майка на 65

Да станеш майка е едно от най-светите неща на света, но в момента в Германия е обект на ожесточени спорове фактът, че 65-годишна жена очаква четиризнаци


Анегрет Раунигк е на 65г. - учителка по руски и английски език, на която предстои да излезе в пенсия, майка та 13 деца и щастлива баба на 13 внуци и е бременна с четиризнаци. В 21-та седмица от бременността си, Анегрет твърди, че се чувства отлично и с нетърпение чака отново да стане майка. Ако всичко е наред, г-жа Рауникг ще бъде най-възрастната майка на четиризнаци в света, като към момента рекордът за жена родила, в най-късна възраст принадлежи на испанката Мария дел Кармен Бусада Лара, която през 2006 г. роди близнаци. Според други източници най-възрастната майка в света е индийката Омкара Памвар, която също ражда близнаци, но на 70-годишна възраст през 2008г. 

Човешко или медицинско чудо? Д-р Сю Ейвъри, експерт във Fertility център, Бирмингам  член на британското Fertility общество, казва, че порцесът, който се използва, за да забраменее една жена, която фактически е в период на менопауза е същият, който се използва при млада жена, която по медицинска причина е претърпяла операция за отстраняване на яйчниците. 

Американско изследване, цитирано от bbc сочи, че усложненията за жени, забременели след 50-те чрез донорска яйцеклетка, са схотни с усложненията на млади жени, забременели по същия начин.

Д-р Ейвъри подчертава, че майчинството в късна възраст е предизвикателството, с което съвременната медицина е успяла да се справи успешно, а за етичния проблем...там е ясно, че темата е дискусионна.

Коментари

Пламен Игнатов
28 апр 2015 18:10

оффф тия бабички нещо ги хапе кучето. имаше една такава в Русе дето роди близнаци е едното умря. сега живее в Плевен с другото. ми тя си е жива кукумявка тая. айде стига глупости вече

Елеана Симова
28 апр 2015 11:35

Аз също съм против още повече че тая жена вече си има деца.

Не е редно! Не казвам, че една жена трябва да стане майка на 20, но 65 е твърде късно!!!

Твърдо против подобни експерименти съм. Не е предизвикателство, а нещо друго, ще спестя думата