Публикация

Аргинин аспартат повишава силите на организма и преодолява пролетната умора

Комбинацията от Магнезий, аргинин аспартат и витамин В6 доставя енергизира тялото по естествен начин и ефективно премахва симптомите на умора


Аргинин аспартат в комбинация с магнезий и витамин Б преодолява умората

Пролетна умора – това е диагнозата, която често прави пролетта по-малко слънчева, енергична и жизнерадостна. Да, ако решим да се предадем на симптомите на умора, сънливост и летаргичност, с които тя идва, а не да й противодействаме по всички възможни начини. След дългата и мрачна зима, организмът ни се нуждае от повече витамини и протеини -  аминокиселините аргинин аспартат, магнезий, както и витамините B12, B6, B1, B2, C и D.

Какво е аргинин?

Аргининът е алифатна аминокиселина и е познат още като Л-аргинин - една от 20-те аминокиселини, необходима на тялото за производство на протеин. Аргининът съществува в човешкия организъм или в свободно състояние, или като част от състава на много белтъци. Аргининът допринася за ускорената синтеза на соматотропен хормон и на други хормони, участва в образуването на урина, както и в обмяната на азота. Той се явява донор и естествен преносител на азот, основното вещество, регулиращо тонуса на артериалните съдове, от което зависи диастоличното налягане . Когато в организма има недостиг на аргинин, диастоличното налягане нараства.

Като донор на азота, необходим за синтеза на мускулна тъкан, аргининът способства за увеличаване на мускулната маса и намаляване на мазнините при нормално физическо натоварване, като по този начин регулира теглото и балансира мускулната маса. Известен е психотропният ефект на аргинина, чрез който той влияе на настроението, подобрявайки го, подобрява и половата функция. Аргининът е от изключителна важност при фрактури на костите и скъсява времето за заздравяване на рани. Повлиява благотворно имунната функция, повишавайки имунните сили на организма, намалява риска от сърдечни заболявания.

Комбинацията от Магнезий, аргинин аспартат и витамин В6 енергизира тялото по естествен начин и в комбинация с правилен хранителен режим, изцяло възвръща тонуса, противопоставяйки се на пролетната умора.

Коментари

Аргинина не се ли използваше и в някаква козметика?