Публикация

Ултразвуковата липосукция е един изключително модерен и безопасен метод за моделиране на тялото

Ултразвуковата липосукция е един изключително модерен и безопасен метод за моделиране на тялото. След ултразвукова липосукция , не се получават неравности и не се налагат допълнителни процедури след това.


Липосукцията е процедура, която има за цел да оформи фигурата чрез изсмукване на мастна тъкан, натрупана на различни места по тялото.Това не е метод за намаляване на телесното тегло.

Подходящи кандидати за липосукция са мъже и жени на възраст над 18 години, с нормално телесно тегло и локализирани мастни натрупвания най-често в областта на корема, ханша, бедрата, коленете и под брадичката. Решението за тази процедура е изцяло на пациента.
Преди предприемането на подобна процедура, трябва да се дискутират абсолютно всички въпроси, които вълнуват пациента с пластичния хирург или дерматокозметолог. Всички хирургични намеси носят риск и пластичната хирургия не прави изключение. Сериозни усложнения не са чести, когато операцията се прави от квалифициран пластичен хирург.
Обикновено след такава намеса при пациентите се наблюдават болки, приличащи на силна мускулна треска, оток и насинявания в оперативната зона. Тези оплаквания отзвучават за 4 -5 дни. Операцията може да бъде извършена под местна, епидурална (от кръста надолу) или обща упойка. Продължителността й зависи от броя на зоните, които ще бъдат обработвани. През малък разрез първо се вкарва физиологичен серум, за да се разбият предварително мастните клетки. При ултразвуковата липосукция тази роля изпълнява ултразвука. След това през същия разрез се вкарва канюла, която е свързана с вакуумна помпа. Чрез тях става извличането на мастната тъкан. На един етап е препоръчително да бъдат отстранени не повече от 2,5 до 3,0 литра мастна тъкан. Всяка пациентка се възстановява за различен период от време.
Първите 24-72 часа пациентът ще се чувства дискомфортно, ще има болки като при мускулна треска. Много важен момент за бързото възстановяване и добрия краен резултат е да се носи специално за целта стегнато ластично облекло.
Необходим е 24 часов престой в здравно заведение.
Пациент, подложил се на подобна операция може да се върне на работа след 2-3 дни, ако се чувства готов за това. Спортуването трябва да се отложи за месец.

Цената варира в зависимост от броя на полетата, които ще се оперират, продължителността на операцията и вида на анестезията.

Дай им на пластичните хирурзи да режат. Когато чуят за неинвазивен метод за корекция на фигурата, са готови да ви докажат, че това е капан за наивници и че нищо освен канюлата няма да ви спаси от целулита.

Ултразвуковата липосукция е един изключително модерен и безопасен метод за моделиране на тялото. В България вече има ултразвукови апарати последна генерация. Най-голямото предимство на тези апарати е това, че атакуват чрез ултразвука само мастните клетки. Кръвоносните съдове и останалите структури остават незасегнати и това ги прави безопасни за живота на пациента.Друго голямо предимство на тези апарати е, че с тях също може да се работи по метода на така наречената повърхностна липосукция по Гаспароти, което дава възможност за пълното ликвидиране на целулита! С по-старите модели ултразвукови апарати това не може да се направи, защото те могат да увредят кожата топлинно - тоест да се получат изгаряния. Новите са последна генерация ултразвукови апарати със специално изградена система за охлаждане, така че няма риск от изгаряне на кожата! След работа с този тип апарати никога не настъпва обратно натрупване на мастна тъкан в обработваните райони. Ефекта е изключително дълготраен – десетки години. Кожата се събира (ретрахира) много повече отколкото при нормалната или така наречена аспирационна липосукция. Това е определящ момент за добрия резултат.

След ултразвукова липосукция , не се получават неравности и не се налагат допълнителни процедури след това.Операцията се извършва в обща анестезия и в повечето случаи пациента напуска клиниката след 4-5 часа престой за наблюдение. След операцията се носи еластично медицинско бельо в продължение на 4 седмици.Болка няма и пациентите се чувстват много добре след операцията.

Коментари