Публикация

МБАЛ Бургас обучи 15 души за болногледачи

„Шестимата курсисти с най-добри резултати на изпита ще останат на тримесечен платен стаж в МБАЛ-Бургас, като заплащането се поема по проекта „Шанс за работа 2015”.


За трета поредна година МБАЛ-Бургас проведе обучение за болногледачи по проект „Шанс за работа”. Проектът се осъществява от КНСБ с подкрепата на Бургаската болница, където се провежда самият курс, и с помощта на Бюрото по труда, което отсява кандидатите. Целта на проекта е трайно безработни лица над 50-годишна възраст да получат нов шанс за реализиране на трудовия пазар.

Тази година в обучението участваха дванадесет жени и трима мъже. Те бяха обучени от представители на синдикалната организация, които проведоха с тях мотивационно обучение и им предадоха умения за работа в екип. Обучението за придобиване на професионална квалификация включваше 100 часа теория и 200 часа практика и бе проведено в МБАЛ-Бургас под ръководството на главната сестра Татяна Пейчева. С нейна помощ курсистите усвоиха най-важните умения за един болногледач и трупаха практически опит в почти всички отделения на болницата.

Обучението на 15-те курсисти завърши днес с полагане на изпит в две части – писмен и устен. Самият изпит се проведе от сестра Пейчева в присъствието на представители на КНСБ.

„Шестимата курсисти с най-добри резултати на изпита ще останат на тримесечен платен стаж в МБАЛ-Бургас, като заплащането се поема по проекта „Шанс за работа 2015”. Те ще помагат на екипите в няколко отделения, сред които тези по урология и нефрология”, обясни главната сестра на болницата. 

Коментари