МБАЛ Бургас обучи 15 души за болногледачи
30.04.15
УМБАЛ Бургас АД
УМБАЛ Бургас АД
Лечебно заведение
МБАЛ Бургас обучи 15 души за болногледачи

МБАЛ Бургас обучи 15 души за болногледачи

„Шестимата курсисти с най-добри резултати на изпита ще останат на тримесечен платен стаж в МБАЛ-Бургас, като заплащането се поема по проекта „Шанс за работа 2015”.

За трета поредна година МБАЛ-Бургас проведе обучение за болногледачи по проект „Шанс за работа”. Проектът се осъществява от КНСБ с подкрепата на Бургаската болница, където се провежда самият курс, и с помощта на Бюрото по труда, което отсява кандидатите. Целта на проекта е трайно безработни лица над 50-годишна възраст да получат нов шанс за реализиране на трудовия пазар.

Тази година в обучението участваха дванадесет жени и трима мъже. Те бяха обучени от представители на синдикалната организация, които проведоха с тях мотивационно обучение и им предадоха умения за работа в екип. Обучението за придобиване на професионална квалификация включваше 100 часа теория и 200 часа практика и бе проведено в МБАЛ-Бургас под ръководството на главната сестра Татяна Пейчева. С нейна помощ курсистите усвоиха най-важните умения за един болногледач и трупаха практически опит в почти всички отделения на болницата.

Обучението на 15-те курсисти завърши днес с полагане на изпит в две части – писмен и устен. Самият изпит се проведе от сестра Пейчева в присъствието на представители на КНСБ.

„Шестимата курсисти с най-добри резултати на изпита ще останат на тримесечен платен стаж в МБАЛ-Бургас, като заплащането се поема по проекта „Шанс за работа 2015”. Те ще помагат на екипите в няколко отделения, сред които тези по урология и нефрология”, обясни главната сестра на болницата. 

Мнения